Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:53 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La un pas de tragedie. O familie cu șapte copii intoxicată cu monoxid de carbon. Mai multe echipaje de Ambulanță trimise în ajutor

ro

13 Jan, 2019 10:31 1423 Marime text
O familie cu şapte copii din localitatea Tărpiu s-a intoxicat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, cu monoxid de carbon emanat de soba folosită pentru încălzirea locuinţei, mama şi cei mici ajungând la spital, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud citat de Agerpres.ro

Spre locuinţa acestei familii, formate din doi adulţi şi şapte copii cu vârste cuprinse între 3 şi 16 ani, au fost trimise două echipaje de prim-ajutor şi echipajul de terapie intensivă mobilă ale SMURD, precum şi trei ambulanţe.

Potrivit ISU, toţi membrii familiei au fost găsiţi conştienţi, cooperanţi, prezentând cefalee, ameţeli şi vărsături.

Tatăl a refuzat ajutorul medical şi transportul la spital, în timp ce mama şi cei şapte minori - şase fete şi un băiat - au primit oxigen şi au fost duşi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Camelia Strungari, a precizat pentru AGERPRES că, în urma evaluării medicale, doar trei dintre copii şi mama prezentau cefalee şi ameţeli, însă s-a luat decizia ca toţi cei opt membri ai familiei preluaţi de echipajele de salvare să rămână internaţi pentru 24 de ore, pentru supraveghere.

Pompierii au stabilit că locuinţa familiei era încălzită cu o sobă care se alimenta cu combustibil lichid. 

Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii