Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:41 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La mare de 1 Mai 20.000 de turişti se află pe litoralul românesc

ro

30 Apr, 2011 18:42 907 Marime text

Aproximativ 20.000 de turişti se află la acest sfârşit de săptămână pe litoralul românesc, iar cei mai mulţi dintre aceştia au ales să petreacă minivacanţa de 1 Mai în Mamaia, dar şi în câteva staţiuni din sudul litoralului.

Preşedintele Asociaţiei Litoral şi al ANAT, Corina Martin, a declarat că aproximativ 20.000 de turişti au ales să petreacă 1 Mai pe litoralul românesc.

"Estimăm că pe litoral se află aproximativ 20.000 de turişti, iar majoritatea au ales Mamaia, Costineşti şi Vama Veche", a afirmat Corina Martin.

Ea a afirmat că deşi litoralul este principala destinaţie turistică a ţării, totuşi nu beneficiază din partea statului de investiţii în infrastructură şi agrement.

"Mamaia este staţiunea numărul unu a României, iar această alegere este făcută de către turişti. Litoralul este destinaţia turistică majoră a României şi este de neînţeles că nu beneficiază de prioritate din partea statului pentru stimularea investiţiilor în infrastructură turistică şi de agrement", a explicat Corina Martin.

Aceasta a precizat că Asociaţia Litoral a lansat 1 Mai anul acesta cu sloganul "o 9atitudine pe Litoralul Romanesc - Tot ACASA e mai bine !", sperând să atragă cât mai mulţi turişti cu acest prilej la malul mării.

De asemenea, potrivit unui comunicat al Asociaţiei Litoral, turiştii care au ales să petreacă acest sfârşit de săptămână pe litoralul românesc au parte de concerte, dar şi de alte atracţii.

Astfel, în staţiunea Mamaia, pe malul lacului Siutghiol, vizavi de Hotel Rex, vor avea loc sâmbătă şi duminică concerte de muzică uşoară şi populară, iar în nordul staţiunii Mamaia fanii muzicii house vor avea parte de zeci de ore de distracţie.

De asemenea, şi în Vama Veche şi Costineşti sunt organizate în această perioadă mai multe concerte.

Totodată, turiştii mai pot opta pentru plimbări cu autocarele supraetajate pe traseul Gara Constanţa - Tabăra Turist Mamaia Nord şi retur, costul unei călătorii fiind de 4 lei de persoană, dar şi cu Telegondola din Mamaia - 10 lei/ persoană preţul unei călătorii, iar copiii sub şapte ani beneficiază de gratuitate.

Sursa:http://www.mediafax.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii