Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:47 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judeţul Constanţa Patru cetățeni afgani, opriţi să intre ilegal în România, la P.T.F. Negru Vodă

ro

23 Nov, 2018 11:49 987 Marime text
În data de 22.11.2018, la P.T.F. comun Negru Vodă – Kardam, judeţul Constanţa,  s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul turc, S.N., în vârstă de 61 de ani, care conducea un camion marca DAF cu semiremorcă, înmatriculat în România.

Echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a procedat la verificarea mijlocului de transport cu aparatul pentru detectarea concentrației dioxidului de carbon, care a indicat valori ridicate. Astfel, s-a efectuat un control amănunțit asupra semiremorcii camionului, în interiorul acesteia fiind descoperite, printre marfă, patru persoane.

În cadrul primelor cercetări, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani, fără documente de identitate asupra lor, care au declarat că intenționau să ajungă într-un stat din Vestul Europei. Șoferul mijlocului de transport a declarat că nu avea cunoștință despre prezența persoanelor descoperite de către polițiștii de frontieră în semiremorca camionului.

În baza acordului româno – bulgar, cazul a fost preluat de către autorităţile de frontieră din R. Bulgaria, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.      

Sursa foto: Garda de Coastă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii