Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:24 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Cinci cetățeni afgani, depistați de polițiștii de frontieră

ro

31 Mar, 2021 11:39 1079 Marime text
  • Se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat
Ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă au depistat două grupuri formate din cinci cetăţeni afgani care au încercat să treacă fraudulos frontiera de stat în România, ascunși în semiremorca unui automă
rfar, respectiv pe jos, din Republica Bulgaria.
                   
În data de 30.03.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Negru Vodă, județul Constanța, au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui autocamion cu semiremorcă, înmatriculat în R. Moldova, la volanul căruia se afla un cetățean din R. Moldova, în vârstă de 56 de ani. Autocamionul era încărcat cu mobilă, textile şi accesorii bucătărie din Turcia pentru R. Moldova.

În urma controlului fizic asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au observat o tăietură în prelata semiremorcii. Continuând controlul cu aparatura specifică din dotare (sonda CO2 şi MicroSearch - aparat care detectează bătăile inimii), au fost descoperite două persoane de sex masculin, cu vârste de 15 respectiv 16 ani, care au declarat că sunt cetăţeni afgani.

Din declarațiile acestora a reieșit că intenționau să ajungă în Germania urcându-se în semiremorcă prin tăierea prelatei acesteia, iar şoferul nu ştia că ei se află acolo.
 
De asemenea, tot ieri, la aceeaşi structură, poliţiştii de frontieră aflaţi în misiune, au identificat, pe raza localităţii Negru Vodă, trei persoane de sex masculin, toţi în vârstă de 16 ani, fără documente de identitate, care au declarat că sunt cetăţeni afgani.

Cele trei persoane au fost conduse la sediul sectorului, pentru continuarea verificărilor. În urma cercetărilor a reieşit faptul că, cei trei au trecut ilegal frontiera dinspre R. Bulgaria spre România, pe jos, cu intenţia de a ajunge în Germania.
 
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, faţă de cetăţenii afgani. Cele cinci persoane au fost preluate de către autoritățile de frontieră bulgare, prin Punctul de Trecerea Frontierei Negru Vodă, în baza Acordului de readmisie între România și Republica Bulgaria.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii