Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:06 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorii care i-au pus în libertate pe cei şapte tineri din Vaslui nu vor fi sancţionaţi disciplinar

ro

18 Sep, 2015 00:15 735 Marime text
Judecătorii care au dipus punerea în libertate a celor şapte tineri din Vaslui, condamnaţi pentru că au violat o fată de 18 ani, nu vor fi sancţionaţi disciplinar, după ce Inspecţia Judiciară a constatat că aceştia nu şi-au exercitat funcţia cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă şi nu a sesizat CSM. Astfel, inspectorii au dispus, pe 2 septembrie, respingerea sesizării, nefiind promovată acţiunea disciplinară către Secţia pentru judecători a CSM.
 
Pe de altă parte, în luna august, Inspecţia Judiciară a solicitat Secţiei pentru procurori în materie disciplinară din cadrul CSM sancţionarea procurorului Ingrid Botezatu, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui şi magistratul de şedinţă care nu a făcut contestaţie în cazul eliberării din arest a trei din cei şapte violatori, pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de articolul 99 litera t „exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă” şi litera m. „nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanţei sau al parchetului ori a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente” din Legea 303/2004.
 
Acţiunea disciplinară urmează a fi discutată de Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a CSM în şedinţa din 7 octombrie, reprezentanţii CSM urmând să decidă dacă Ingrid Botezatu va fi sau nu sancţionată.
 
Cei şapte tineri acuzaţi că au violat o fată de 18 ani au fost condamnaţi, în 17 august, de Judecătoria Vaslui, la pedepse cuprinse între cinci ani şi opt luni şi opt ani şi patru luni de închisoare, precum şi la plata unor daune morale de 50.000 de lei către tânără, decizia instanţei nefiind definitivă.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii