Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:57 19 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cei şapte tineri din Vaslui condamnaţi pentru viol rămân în arest. Decizia este definitivă

ro

14 Sep, 2015 20:35 713 Marime text
Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au menţinut măsura arestului preventiv pentru cei şapte tineri din localitatea vasluiană Văleni, condamnaţi de instanţa de fond pentru violarea şi lipsirea de libertate a unei fete de 18 ani, condamnare dispusă în 17 august de Judecătoria Vaslui. Ei au primit atunci pedepse cuprinse între cinci ani şi opt luni şi opt ani şi opt ani şi patru luni.
 
Astfel, magistraţii ieşeni au considerat "legală şi temeinică" măsura arestului preventiv dispusă, în 17 august, de Judecătoria Vaslui, pe o perioadă de 60 de zile, şi au respins, totodată, cererile de revocare formulate de avocaţii apărării.
 
Şedinţa de la Curtea de Apel Iaşi a început cu o amânare, după ce primul magistrat desemnat să judece cauza a formulat o cerere de abţinere, care a şi fost aprobată. Decizia instanţei este definitivă, astfel încât cei şapte tineri din Văleni vor rămâne în arest preventiv, la Penitenciarul Vaslui, până în 17 octombrie.
 
Cei şapte tineri vor ajunge din nou în instanţă în 6 octombrie, când, tot la Curtea de Apel Iaşi, se va judeca apelul formulat atât de către victimă şi procurori, cât şi de cei şapte tineri din Văleni.
 
Astăzi, duba Penitenciarului Vaslui care îi transporta la Curtea de Apel Iaşi pe cei şapte tineri a fost implicată într-un accident petrecut în Iaşi, după ce a fost lovită de un autoturism care nu a acordat prioritate, nicio persoană nefiind rănită.
 
La locul accidentului s-a deplasat o altă autoutilitară, aparţinând Penitenciarului Iaşi, care i-a preluat pe deţinuţii aflaţi în duba implicată în accident. Deţinuţii au fost coborâţi din maşina Penitenciarului Vaslui sub escorta Poliţiei, fiind legaţi de mâini, câte doi, cu cătuşe.
 
Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Vaslui, niciun ocupant al autospecialei nu a fost rănit, cei şapte deţinuţi fiind preluaţi de maşina Penitenciarului Iaşi şi duşi la instanţă.
 
Circulaţia în zona accidentului s-a desfăşurat cu dificultate timp de câteva zeci de minute.
 
 
Cei şapte tineri acuzaţi că au violat o fată de 18 ani au fost condamnaţi, în 17 august, de Judecătoria Vaslui, la pedepse cuprinse între cinci ani şi opt luni şi opt ani şi patru luni de închisoare, precum şi la plata unor daune morale de 50.000 de lei către tânără, decizia instanţei nefiind definitivă.
 
Cea mai mare pedeapsă a primit-o Ovidiu Silviu Burada, cel care a racolat-o pe fata de 18 ani din staţia de autobuz din municipiul Vaslui. El a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru viol în formă agravantă şi patru ani pentru lipsire de libertate în mod ilegal, astfel că va executa pedeapsa cea mai grea, de şapte ani, cu un spor de un an şi patru luni, rezultând opt ani şi patru luni de închisoare.
 
Paul Andrei Burlacu, Silviu Avădanei şi Petrică Ionuţ Bolboceanu au fost condamnaţi la şase ani de închisoare pentru viol în formă agravantă şi trei ani pentru lipsire de libertate în mod ilegal, astfel că se aplică pedeapsa cea mai grea, de şase ani, cu un spor de un an, astfel că vor avea de executat şapte ani de închisoare.
 
Ionuţ Boicu, Alin Rotaru şi Ioan Surleac, care au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, au primit cele mai mici pedepse, adică cinci ani de închisoare pentru viol în formă agravantă şi doi ani pentru lipsire de libertate, rezultând o pedeapsă de cinci ani şi opt luni de închisoare.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii