Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:53 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Buletin informativ - 22.09.2021

ro

22 Sep, 2021 10:39 882 Marime text
 
NR. 98 din 22 septembrie 2021
BULETIN INFORMATIV
 
În perioada 22 – 23 septembrie, pompierii din județul Prahova au acționat pentru gestionarea unui număr de 38 misiuni, din care 13 au fost intervenții în situații de urgență, 22 urgențe medicale și 3 alte misiuni de îndrumare și control. Echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea a 3 incendii, precum și în alte 5 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane din locuințe, salvare animale etc.
24 de persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD. Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 4 accidente rutiere în urma cărora nu au fost înregistrate victime.
 
 
Pompierii prahoveni au fost în alertă, marți în jurul orei 11:16, după mai multe apeluri referitoare la producerea unui incendiu la o rafinărie din municipiul Ploiești. La sosirea echipajelor de pompieri la locul evenimentului, incendiul se manifesta la coloana fracționare cu posibilități de propagare la celelalte instalații de cocsare. Imediat, după izbucnirea incendiului Serviciul Privat pentru Situații de Urgență a acționat cu 7 autospeciale de stingere. O parte din personal a fost evacuat de către operatorul economic. La fața locului, pentru gestionarea situației de urgență au fost mobilizate 5 autospeciale de stingere, 2 descarcerări, 2 ambulanțe SMURD, 1 autoscară și 2 autospeciale de primă intervenție și comandă.
Având în vedere degajările de fum, pentru protecția populației aflate în proximitatea zonei a fost emis un mesaj de avertizare RO-Alert. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza autoaprinderii, respectiv scurgerii de poduse petroliere supraîncălzite în contact cu oxigenul. Din fericire, nu au fost persoane rănite sau afectate în urma evenimentului.
 
Azi - noapte, în jurul orei 00:12, în Piața 1 Decembrie din muncipiul Ploiești a izbucnit un incendiu la un fast food. La sosirea echipajelor la locul intervenției, incendiul se manifesta cu flacără și degajare de fum la un aparat de gătit. Flăcările au cuprins o suprafață de aproximativ 5 mp, cu posibilități de extindere la întreaga construcție. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui aparat de gătit nesupravegheat ori supraîncălzit.
 
 
 
 
                                                                                       Compartimentul Informare și Relații Publice
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii