Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:56 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Buletin informativ - 05.09.2022

ro

05 Sep, 2022 12:48 672 Marime text
BULETIN INFORMATIV
NR. 73 din 05 septembrie 2022
 
În perioada 02 - 05 septembrie, pompierii din județul Prahova au acționat pentru gestionarea unui număr de 84 misiuni, dintre care 24 au fost intervenții în situații de urgență, 59 urgențe medicale și 1 activitate de îndrumare și control.
Echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea a 2 incendii  și au desfășurat o intervenție în sprijinul comunităților, care a presupus deblocarea a 4 persoane blocate în lift, în municipiul Ploiești.
56 de persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 8 accidente rutiere, în urma cărora 2 persoane au fost transportate de urgență la spital.
În săptămâna 29 august –  04 septembrie 2022, Inspecţia de Prevenire a desfășurat 4 activități de informare, acţiuni de control și de îndrumare pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la unități de cultură și centre comerciale.
Pe timpul desfășurării acestor acțiuni au fost depistate 23 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 6 au fost soluționate pe timpul activităților. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul a aplicat un număr total de 18 avertismente și 5 amenzi în cuantum de 8.000 lei. Cu ocazia controalelor, au fost organizate şi desfăşurate 3 exerciții la care au participat 19  persoane și 4 instruiri pe linia apărării împotriva incendiilor la care au participat 25 de persoane.
În urma controalelor, a fost depistată o unitate care funcționa fără autorizație de securitate la incendiu.
În urma verificărilor derulate în teren, personalul specializat nu a identificat situații pentru care să fie necesară aplicarea măsurii complementare de oprire a funcționării la obiectivele verificate, din cauza încălcării grave a cerințelor de securitate.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat 4 misiuni de recunoaştere în teren, în orașul Bușteni, pentru verificarea hidranților, precum și la secțiile ATI din județ, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
În perioada 29 august – 04 septembrie 2022, la nivelul județului Prahova au fost transmise 2 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, cu privire la prezența animalelor sălbatice (urși) în localitățile Predeal Sărari și Bușteni.
 
Dintre intervențiile cele mai relevante ale salvatorilor, menționăm:
 
Un incendiu a izbucnit duminică, în jurul orei 08:00, asupra unei case particulare din comuna Râfov, sat Goga. Pentru localizarea și lichidarea incendiului, salvatorii au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Flăcările s-au manifestat pe o suprafață de 70 mp și, din nefericire, un bărbat în vârstă de 42 de ani a suferit arsuri de gradele II și III pe aproximativ 40% din suprafața corporală.
 
În intervalul amintit, la nivelul județului Prahova au fost emise o serie de atenționări privind fenomene meteorologice, cod galben meteo, cod portocaliu meteo și, respectiv, cod galben hidro și cod portocaliu hidro, pentru întregul județ -   averse abundente, descărcări electrice, izolat vijelii și scurgeri de pe versanți în zona montană.
 
Unitățile operative rămân mobilizate pentru asigurarea promptă a raspunsului in cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.                                                                                                                          
 
  Compartimentul Informare și Relații Publice
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii