Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iranul a lansat propria rețea națională de internet

ro

31 Aug, 2016 21:04 1154 Marime text
Autoritățile de la Teheran au lansat recent propria rețea națională de internet, similar unui intranet funcțional la nivel național, relatează BBC News, care citează media de stat din Iran, potrivit căreia ''serviciul va beneficia de calitate și viteză foarte bune la un cost redus, comparativ cu sursele tradiționale care furnizau accesul la internet''.

Potrivit Digitaltrends.com, securitatea digitală reprezintă unul dintre motivele care au justificat decizia autorităților de a furniza propriul serviciu de internet, cu scopul de a se asigura asupra conținutului pe care iranienii îl promovează online. De asemenea, guvernul iranian s-a confruntat cu numeroase atacuri ale hackerilor, atât individuali cât și cei sprijiniți de alte state. Cel mai cunoscut program nuclear iranian a fost atacat informatic.

În prezent acest serviciu de internet se află într-o fază incipientă, fiind disponibile prin intermediul său serviciile guvernamentale și cele interne, urmând ca în anul 2017 să fie lansată o a doua fază cu posibilitatea de a încărca conținut video intern. De asemenea, de la finalul lunii martie a anului viitor, companiile iraniene vor putea folosi acest serviciu pentru desfășurarea operațiunilor la nivel internațional, fără să încalce restricțiile aflate în prezent în vigoare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii