Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ÎPS Teodosie la proces cu ziaristul Constantin Cumpănă. Runda a treia. Și preotul Ciulei este pârât

ro

21 Sep, 2016 05:33 3949 Marime text



În ziua de 15 septembrie, la Judecătoria Constanța-Secția Civil, a fost înregistrat dosarul cu număr unic 24735/212/2016 având ca obiect acțiune în răspundere delictuală pretenții.
 
În dosar părți sunt, după cum scrie pe portalul instanței judecătorești, ÎPS Petrescu Teodosie-reclamant și Ciulei George și Cumpănă Constantin-pârâți.
 
Deși este înregistrat pe 15 și cinci zile mai târziu s-a făcut o ultimă modificare, probabil pentru completare de acte doveditoare, nu s-a stabilit un prim termen de înfățișare.
 
Povestea este mai lungă. Încâlcite sunt căile Domnului
 
Povestea este lungă dar nici prea lungă.
 
Ea începe undeva nu știm cu precizie când, și nici nu vrem să știm, pentru că am putea afla, dar pe 6 iunie, la Judecătoria Constanța, a fost înregistrat un dosar cu numărul unic 13949/212/2016.
 
Noi am relatat atunci, pe scurt, din datele publice prezentate de instanță pe portal, și spuneam că părți în dosar erau Petrescu Teodosie în calitate de reclamant și Ciulei George și Cumpănă Constantin - pârâți.
 
Obiectul dosarului era, ca și acum, ”acțiune în răspundere delictuală pretenții”.
 
Cele trei personaje cheie al dosarului erau-după cum vedeți vorbim la timpul trecut și veți afla de ce-ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului (reclamant), Constantin Cumpănă-ziarist și George Ciulei-preot din Cernavodă (pârâți).
 
 
Dosarul s-a încheiat, după ce în ședința din 17 iulie, Completul Camânări/incidente 43 a dat soluția de anulare a cererii ÎPS Teodosie.
Atunci instanța a pronunțat și soluția pe scurt pe care o publicăm, spre știința publică, în integralitatea sa, așa cum apare pe portalul Judecătoriei:
 

”Anulează cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul PETRESCU TEODOSIE în contradictoriu cu pârâţii CIULEI GEORGE şi CUMPĂNĂ CONSTANTIN. Cu drept de cerere de reexaminare pentru reclamant, în termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Judecătoria Constanţa. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 13 iulie 2016”.

 
Numai că la 1 septembrie, la Judecătoria Constanța-Secția Civilă, a fost înregistrat, dosarul cu numărul 23144/212/2016, pe civil, având ca obiect tot acțiune în răspundere delictuală pretenții.
 
Aici se mai schimbă un pic situația: jurnalistul Constanin Cumpănă, în calitate procesuală de reclamant, cheamă în judecată trei părâți: Petrescu Teodosie, Arhiepiscopia Tomisului și cotidianul Replica de Constanța.
 
Nici acest process nu are, deocamdată, termen stabilit de instanță, pentru înfățișarea părților.

Oricum, cele două procese, aflate acum pe ro vor dra ani de zile de-acum încolo.
 
Cui vor da dreptate instanțele vom trăi și vom vedea.
 
Pentru că, acum, dacă am întreba părțile nu există niciuna care nu are dreptate.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii