Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis, despre criza ruso-ucraineană "Suntem pregătiţi pentru orice scenariu, dar pentru români nu e niciun pericol"

ro

26 Nov, 2018 20:59 966 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, la Paris, că urmăreşte cu foarte mare atenţie şi în timp real evoluţiile după incidentul ruso-ucrainean din largul Crimeei, precizând că autorităţile române sunt pregătite pentru orice scenariu, dar a dat asigurări că pentru români nu există niciun pericol, scrie antena3.ro. 

El a îndemnat părţile să trateze lucrurile cu calm.

Întrebat de jurnalişti, preşedintele a precizat că a solicitat să fie informat de întreaga evoluţie şi aşa s-a întâmplat, fiind informat de serviciile de informaţii.

”O reacţie oficială a României a fost emisă de MAE, după consultare prealabilă şi în continuare evident că urmărim cu foarte mare atenţie şi în timp real evoluţiile. Noi suntem pregătiţi pentru orice scenariu, pentru orice măsură, dar, aşa cum şi alţiaţii noştri din NATO şi prietenii noştri din UE au afirmat, şi noi suntem de aceeaşi părere. Am rugat părţile implicate să trateze cu calm incidentul, să meargă spre detensionare. În acest moment urmărim în continuare ce se întâmplă şi vom fi pregătiţi să acţionăm proporţional”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.


Şeful statului a dat asigurări că, pentru români, nu există niciun pericol.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii