Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iohannis şi Motoc se întâlnesc mâine cu Victoria Nuland. Cioloş le-a luat-o înainte!

ro

17 Jan, 2016 23:17 1753 Marime text
 
Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, se va întâlni, mâine, cu Victoria Nuland, asistentul secretarului de stat al Statelor Unite ale Americii pentru Afaceri Europene și Eurasiatice. Agenda discuțiilor include aspecte referitoare la cooperarea militară bilaterală, în cadrul Parteneriatului strategic româno-american, precum și la situația de securitate din regiune. Motoc are pe agenda discuțiilor aspecte referitoare la cooperarea militară bilaterală, în cadrul Parteneriatului strategic româno-american, precum și la situația de securitate din regiune, potrivit MApN.
 
De altfel, Ambasada SUA la Bucureşti a anunţat, în cursul acestei săptămâni, că Victoria Nuland va efectua o vizită în România, unde va avea întâlniri cu președintele Klaus Iohannis și premierul Dacian Cioloș.
 
De asemenea, mâine, la ora 14.00, președintele Klaus Iohannis o primește, la Palatul Cotroceni, pe Victoria Nuland, după cum informează Administrația Prezidențială.
 
Victoria Nuland a sosit astăzi la București, iar la ora 20.00 avea programată o întâlnire cu premierul Dacian Cioloș. Surse oficiale au declarat pentru Agerpres că, în cadrul unei cine informale, premierul Cioloș îi va prezenta oficialului american prioritățile Guvernului pe care îl conduce.
 
De asemenea, cei doi vor discuta despre îmbunătățirea climatului investițiilor în România, despre situația din regiune, în special cea din Republica Moldova, dar și despre relațiile cu Ucraina și Rusia.
 
Parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite ale Americii va figura, de asemenea, pe agenda discuțiilor dintre Cioloș și Nuland.

De altfel, ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, s-a întâlnit încă de joi, în Lituania, cu asistentul secretarului de stat al SUA pentru Europa și Eurasia, în cadrul discuțiilor fiind abordată, printre altele, situația din regiune, cu accent pe evoluțiile din Republica Moldova.
 
Potrivit MAE, întrevederea a avut loc în marja reuniunii informale pe teme de politică externă și securitate "Snow Meeting" din Trakai, Lituania.

Sursa foto: huffingtonpost.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii