Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:54 07 10 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ
a

Iohannis a vizitat Batalionul 33 Vânători de Munte Posada şi a mâncat la popotă alături de militari (video)

ro

31 Jan, 2015 11:18 2338 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis a asistat, ieri după-amiază, la antrenamentul misiunii Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”, care urmează să plece în Afganistan, şeful statului luând masa cu militarii, la popota unităţii, unde a mâncat ciorbă si mâncare de fasole.

Şeful statului a fost însoţit de Şeful Statului Major General, generalul-locotenent Nicolae Ciucă.

Preşedintele a scris, astăzi, pe Facebook, despre vizita pe care a făcut-o la Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada”, de la Centrul de instruire pentru luptă al Forţelor terestre, din localitatea Cincu.

„În curând, cei 420 de militari români vor participa la misiunea Resolute Support din Afganistan. Am fost impresionat de profesionalismul şi curajul lor. După o masă ostăşească, la care am mâncat alături de militari, le-am urat succes în Kandahar şi să slujească sub drapelul României şi al aliaţilor cu aceeaşi demnitate de până acum”, a scris şeful statului pe pagina de socializare.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat în cartea de onoare a Batalionului şi a oferit reprezentanţilor acestuia cartea sa, „Pas cu pas”, cu autograf, primind placheta Centrului de Instruire pentru luptă al Forţelor Terestre.

După ceremonie, şeful statului a mers la popotă, unde a stat la rând, alături de ceilalţi militari, pentru a lua masa. Klaus Iohannis a mâncat ciorbă şi mâncare de fasole cu carne.

Potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis a asistat la antrenamentul misiunii Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”, care va participa, începând cu luna martie, la misiunea „Resolute Support” din Afganistan.

„Timp de şase luni, cei 420 de militari vor fi dislocaţi la Kandahar, acţionând ca subunitate de protecţie care va asigura securitatea bazei militare şi va consilia forţele afgane”, se arată în comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale, care menţionează că Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada” se află la cea de-a cincea participare in teatrele de operaţiuni.
Sursa: Mediafax
Sursa foto: Captură video YouTube Știripesurse.ro
Sursa video: YouTube Știripesurse.ro
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii