Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviul on line cu directorul Teatrului de Operă Constanţa, soprana Daniela Vlădescu s-a terminat, tema discuţiei a fost „Este cultura constănţeană în comă profundă?”

ro

09 Dec, 2010 18:41 1537 Marime text
image002.jpg Directorul Teatrului de Operă şi Balet Constanţa, Daniela Vlădescu a dat curs invitaţiei cotidianului Ziua de Constanţa şi a participat la Interviu Online. În cadrul interviului, soprana a afirmat că din momentul venirii sale la Constanţa, în urmă cu 5 ani nu s-a schimbat mare lucru în viaţa culturală a Constanţei, „întrucât nici din punct de vedere a conducerii oraşului nu s-a întâmplat nimic. Este un potenţial artistic important, nebăgat în seamă. Nu mi-am imaginat că fiind chemată să întreprind o activitate, chiar nu voi primi sprijin de la cel care m-a chemat. Este vorba de Cristian Zgabercea care m-a lăsat să mă descurc singură într-un oraş necunoscut pentru mine. Nu am pus condiţii şi mi-am închipuit că lucrurile vor merge firesc. A fost un raport de subordonare şi ascultare oarba. De aceea încă mai cred şi acum că cel care trebuia să facă raportul de activitate ar fi trebuit să fie domnul Zgabercea pentru că dânsul era cel care dădea dispoziţii iar proiectele mele nu au fost ascultate şi aplicate.".

Daniela Vlădescu a mai spus că atât primarul Radu Mazăre cât şi preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu nu au fost niciodata la un spectacol la Operă în schimb s-au grăbit să o desfiinţeze. Directorul Operei a vorbit şi despre şantajul la care a fost supusă îm momentul în care s-a pus problema ca Opera să fie preluată de Ministerul Culturii. „ Când s-a vorbit despre posibilitatea preluării Teatrului de minister, am fost practic şantajată să semnez statul de organizare, pentru că altfel domnul preşedinte Constantinescu nu şi-ar fi dat acordul pentru preluarea noastră de către minister. Şi totuşi perioada grea nu s-a terminat. Pe 30 noiembrie, în Monitorul Oficial a apărut hotărârea prin care Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski" era transferat din subordinea Consiliului Judeţean Constanţa (CJC) în cea a Ministerului Culturii. Hotărârea prevede ca, în termen de 20 de zile de la data intrării în vigoare a acesteia, să se preia de către Ministerul Culturii patrimoniul Teatrului, „stabilit pe baza bilanţului contabil de închidere, însoţit de balanţa de verificare sintetică, contul de rezultat patrimonial, situaţia fluxurilor de trezorerie, conturile de execuţie întocmite pe fiecare sursă de finanţare şi celelalte anexe, inclusiv cele care se întocmesc la finele anului potrivit normelor în vigoare, împreună cu protocolul de predare-preluare, încheiat între Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional şi Consiliul Judeţean Constanţa. Ca Ministerul să ne poată prelua cu toate actele în regulă, CJC trebuie să-şi achite datoriile pe care le are la TNOB până pe 20 decembrie", a povestit Daniela Vlădescu.

Mai multe citiţi aici

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii