Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:08 24 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspectorul superior AJFP Dâmbovița, arestat preventiv pentru luare de mită

ro

02 Nov, 2015 15:17 833 Marime text
 
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Gheorghe Radu, inspector superior în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Dâmbovița, la data faptelor, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de luare de mită, din care una în formă continuată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
La data de 17 septembrie 2015, inculpatul Gheorghe Radu, în calitate de inspector superior în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Dâmbovița, a pretins de la administratorul unei întreprinderi individuale (denunțător în cauză), suma de 2.500 lei, din care a primit cu acea ocazie o primă tranșă de 500 lei, în sensul favorizării sale în legătură cu o inspecție fiscală efectuată la întreprinderea respectivă.
 
În același context, la data de 18 septembrie 2015, inculpatul a pretins de la aceeași persoană produse agricole (diverse legume estimate la valoarea de 84 lei) pe care le-a primit trei zile mai târziu.
 
La data de 06 octombrie 2015, inculpatul Gheorghe Radu a fost surprins în flagrant de către procurorii anticorupție după ce a primit de la persoana denunțătoare cea de-a doua tranșă a sumei pretinse, respectiv 2.000 lei.
 
În luna august 2015, în aceeași calitate și în aceleași circumstanțe inculpatul Radu Gheorghe a pretins de la administratorul unei alte întreprinderi individuale bani sau foloase materiale necuvenite (carne de curcan).
 
În acelaşi scop, la data de 06 octombrie 2015, inculpatul a primit de la contribuabilul controlat produse alimentare (un salam, un calup de caşcaval) şi o sticlă de whisky, în valoare totală de aproximativ 120 lei, bunuri ce au fost găsite în autoturismul său cu ocazia constatării infracţiunii flagrante.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului de Informații și Protecție Internă.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dâmboviţa, cu propunere de menţinere a măsurii preventive dispuse în cauză.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Sursa foto: adevarul.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii