Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:36 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inculpaţi, reţinuţi pentru trafic de droguri. Ce au stabilit anchetatorii (galerie foto)

ro

27 Sep, 2018 15:35 1279 Marime text
 La data de 25.09.2018, procurorii DI.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Galați au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor, pentru  săvârşirea infracţiunilor de cumpărare și deţinere de droguri de risc, fără drept, în vederea consumului propriu, de efectuare neautorizată de operaţiuni cu produse susceptibile de a produce efecte psihoactive şi de efectuare neautorizată de operaţiuni cu produse susceptibile de a produce efecte psihoactive în formă continuată.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că,  începând cu luna mai 2018, pe raza municipiului Galaţi a  acţionat un grupare infracţională ce şi-a desfăşurat activitatea cu scopul de a obţine importante sume de bani din activităţi de vânzare de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, substanţe comercializate la preţul de 10 lei pentru o doză conţinând o cantitate de aproximativ 0,2 grame de substanţă.

 Membrii grupării au fost depistați în numeroase rânduri pe raza municipiului Galați deținând importante cantități de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, destinate comercializării, în unele situații împreună cu diverşi consumatori pe care îi aprovizionau.

La data de 25.09.2018  procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au efectuat un număr de 14 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Galaţi, ocazie cu care a fost găsită şi ridicată cantitatea de 1,5 kg. de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, cântare electronice şi pliculeţe autosigilante folosite în activitatea de comercializare a substanţelor susceptibile de a avea efecte psihoactive, precum şi sume de bani de peste 6.000 de lei şi 300 de euro.

Tribunalul Galaţi a dispus la data de 26.09.2018  arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul tehnic a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Galați și Inspectoratului de Jandarmi Județean Galați.

 Se precizează  că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Sursă foto: DIICOT 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii