Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În celula lui Cristi Borcea au fost găsite sute de pastile psihotrope!

ro

27 Jan, 2016 11:05 2454 Marime text
„Hobby”-urile lui Cristi Borcea sunt…costisitoare şi i-a adus pe angajaţii de la Penitenciarul Poarta Albă în atenţia oamenilor legii, care îi anchetează acum pentru introducere şi folosire de substanţe psihotrope în penitenciar.

Se pare că un control al Agenției Naționale a Penitenciarelor a dus la descoperirea a 443 de medicamente psihotrope în celula lui Borcea, care puteau fi luate doar pe bază de reţetă de la psihiatru. Chiar dacă ar fi avut prescripţie pentru toate medicamentele, acestea trebuiau să se afle la dispensarul penitenciarului, nicidecum în celula lui. Și Cristian Borcea şi angajaţii de la Poarta Alba sunt cercetaţi acum.‎
În raportul Corpului de Control al ANP se arată că acel control efectuat în 22.07.2014, atunci când Borcea se afla în custoria penitenciarului Poarta Albă, a scos la iveală existenţa sutelor de pastile psihotrope.

Inspectorii care au făcut controlul susţin că din fişa medicală a lui Borcea nu rezultă că el ar avea nevoie de acele substanţe psihotrope, astfel că în cauză a fost sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, iar procurorii vor investiga cazul, urmând să stabilească de ce avea Cristi Borcea nevoie de respectivele medicamente. De asemenea,  cine l-a ajutat că le introducă în penitenciar.

În raportul Corpului de control se arată că acea cantitate mare de substanţe psihotrope nu se justifică: „În plus, între cele trei opisuri de medicamente ce îl privesc pe deţinutul Borcea Cristian existente la fişa lui medicală există mari discrepanţe ce nu pot fi justificate în ceea ce priveşte medicaţia psihotropă".


Sursa foto: romaniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii