Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În ce stare sunt cei trei frați din Tulcea, care au înghițit medicamentele mamei. Aceștia au ajuns în stare gravă la Spitalul Județean Constanța

ro

10 May, 2018 14:52 2871 Marime text
Cei trei copii din Tulcea care au fost internaţi la sfârşitul săptămânii trecute în spital după ce au înghiţit din pastilele mamei au fost externaţi, iar starea lor se află în afara oricărui pericol, transmite Agerpres.ro
 
Directoarea adjunctă a Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului (DGASPC), Laura Micu, a declarat joi, pentru AGERPRES, că instituţia pe care o reprezintă a evaluat situaţia celor trei copii, doi dintre ei cu vârste de cinci ani, iar al treilea cu vârsta de şase ani, care au fost internaţi timp de două zile la Spitalul de Pediatrie din Constanţa.
 

"Copiii şi-au reluat activităţile cotidiene. Ei nu sunt în pericol. Cu atenţie mai multă din partea adulţilor, ei pot rămâne în familie", a precizat directoarea adjunctă a DGASPC.

 
Laura Micu a mai spus că în urma anchetei s-a constatat că familia nu a respectat prevederile hotărârii de Guvern nr. 691/2015 care impun obligativitatea înştiinţării autorităţilor locale atunci când unul dintre părinţi pleacă să muncească în străinătate.
 
Cei trei copii cu vârste de cinci şi şase ani au fost internaţi la sfârşitul săptămânii trecute la Spitalul de pediatrie din Constanţa, după ce au prezentat stări de moleşeală ca urmare a administrării pastilelor luate de mama a doi dintre ei, diagnosticată cu probleme psihice.
 
Potrivit DGASPC, cel mai mare dintre copii, vărul celorlalţi doi, s-a urcat pe un scaun pentru a ajunge la dulapul pe care se afla flaconul cu pastile. Adulţii au sesizat la un interval scurt de timp starea de moleşeală a minorilor şi au solicitat ajutorul medical de specialitate.

Agerpres.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii