Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:05 20 11 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În cât timp își pot recupera câinii proprietarii animalelor aflate în custodia Serviciului Gestionare Animale Abandonate Constanța (galerie foto)

ro

19 Apr, 2019 12:19 480 Marime text
Proprietarii care constată dispariţia câinelui sau care sunt anunţaţi că animalul se află în custodia Serviciului Gestionare Animale Abandonate, au obligaţia să se prezinte la adăpostul pentru câini fără stăpân şi să îi preia în termen de maximum 7 zile lucrătoare de la data notificării.

Potrivit unui comunicat transmis de Primăria Constanța, proprietarul care revendică are prioritate faţă de persoana care intenţionează să adopte acelaşi câine, chiar şi în cazul în care cererea de adopţie este anterioară cererii de revendicare.

Încredinţarea câinilor spre revendicare se realizează numai după ce aceştia au fost consultaţi de către medicul veterinar de liberă practică, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare.

„Se interzice abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi în condiţiile OUG nr. 155/2001 completată şi modificată de Legea nr. 258/2013 şi a normelor metodologice de aplicare a acestora.

În acest sens, Primăria Municipiului Constanța va efectua controale periodice prin echipe formate din inspectori ai Serviciului Gestionare Animale Abandonate și polițiști locali.
 
Serviciul Gestionare Animale Abandonate poate fi contactat la numerele de telefon 0241.485873 și 0733.045213. Adresa adăpostului de câini fără stăpân este strada Vârful cu Dor, nr.5” - au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Sursa foto: Primăria Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii