Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:11 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini de la eveniment Recordurile naționale ale lui Ilie Floroiu. 40 de ani de când stau în picioare. Festivitate la Constanța (galerie foto)

ro

29 Aug, 2018 19:34 2674 Marime text

Restaurantul „Sport” din Constanța a găzduit, astăzi, un moment special organizat de fostul mare atlet Ilie Floroiu, fost director al CS Farul și fost președinte al Federației Române de Atletism: marcarea festivă a celebrelor sale două recorduri naționale (la 5.000 m și la 10.000 m) cu ocazia împlinirii a 40 de ani de când au fost stabilite.

Și tot de atâția ani stau în picioare, nimeni nereușind să le doboare!

Ilie Floroiu a avut alături în jur de 150 de prieteni, colaboratori și apropiați din sportul constănțean.

Fostul mare sportiv, ieșit din toamna anului trecut la pensie, a primit cadouri, felicitări și recunoștința prietenilor săi.

Primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, nu a putut ajunge la festivitate, dar a trimis, prin intemediul Elenei Frîncu, membru al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, un cadou, o specialitate de panificație în forma României și cu un mesaj la 40 de ani de viață a recordurilor lui Ilie Floroiu.

În debutul evenimentului, s-a ținut un moment de reculegere în memoria membrilor sportului constănțean decedați în ultimul timp: Ioan Veliciu, Dumitru Mihăilescu, Octavian Rusu  și Elena Buhaiev.

Au fost două recorduri foarte valoroase. Și astăzi, cu acei timpi, poți fi finalist și poți cucerit o medalie la marile competiții internaționale, Campionate Europene, Mondiale sau Jocuri Olimpice. Nutresc speranța că, odată cu preluarea stadionului Farul de către Primăria municipiului Constanța și după modernizarea acestuia, într-o zi, nu foarte îndepărtată, un constănțean de-al nostru va doborî cele două recorduri. Aș vrea să trăiesc aceste momente, pentru că este normal ca recordurile să fie bătute, a declarat Ilie Floroiu.


Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii