Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:26 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini de la eveniment Ministrul Carmen Dan a sosit la Constanța! (galerie foto)

ro

28 Apr, 2018 12:58 4153 Marime text
În aceste momente, în fața sediului Poliției Mamaia, se organizează o acțiune publică de prezentare a elementelor de dispozitiv care vor asigura ordinea publică și siguranța cetățenilor pentru perioada minivacanței de 1 Mai și a sezonului estival.

În cadrul evenimentului sunt prezenți ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, secretarii de stat din MAI, Raed Arafat și Nucu Marin, colonelul Constantin Dima, șeful Ispectoratului Județean de Jandarmi Constanța dar și șeful IPJ Constanța, comisar-șef Constantin Dancu.

UPDATE:

”A fost o vizită de lucru tocmai pentru a ne asigura că planul nostu de măsuri în ceea ce privește minivacanța de 1 Mai funcționează și că toți cei care au responsabilități în gestionarea acestor măsuri sunt prezenți. Mă interesează ca turiștii să simtă că suntem prezenți. În fapt, este o repetiție pentru ceea ce urmează. Sfârșitul lunii iunie pentru noi înseamnă începutul sezonului estival și ne dormi ca cei care vin pe litoral - litoralul fiind un punct de atracție nu numai pentru cetățenii români - noi ne dorim să fie cât mai mulți cetățeni români care să-și petreacă vacanța pe litoral. Este important pentru noi ca oamenii să ne vadă la datorie și să se simtă în siguranță . Acesta este obiectivul asumat de MAI”, a afirmat ministrul Carmen Dan, în vizita sa la Constanța.

”Sunt suficiente forțe și pot să vă spun că dintr-o primă evaluare, numai în ceea ce privește minivacanța de 1 Mai, am estimat că vom avea pe litoral o prezență de aproximativ 40.000 de persoane, și în Deltă - aproximativ 10.000 de persoane. Asta înseamnă că noi a trebuit să ne dimensionăm dispozitivul în așa fel încât să acoperim acest aflux de turiști în această perioadă și bineînțeles să identificăm care sunt zonele în care trebuie să acționăm cu precădere în pregătirea sezonului estival”, a mai precizat ministrul.

Ministrul Carmen Dan a ținut să precizeze: ”Ne-am dorit (n.r-prin această vizită) ca cetățenii să înțeleagă cu ce capacități acționăm, ce logistică avem la dispoziție, care este specificul activităților pentru fiecare categorie de personal în parte, în așa fel încât fiecare să-și facă o părere cât mai corectă și cât mai exactă în ceea ce înseamnă activitatea angajațiilor și a MAI în perioada următoare”.

Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a mai declarat că personalul MAI va acționa preventiv deoarece ”traficul și consumul de droguri reprezintă un risc” în zona litoralului românesc.

Totodată, ministrul a precizat că pe Autostrada Soarelul acționează șapte echipaje de poliție și 10 motocicliști.

Pe litoral, în minivacanța de 1 Mai, sunt prezenți 800 de angajați iar la sfârșitul lunii iunie li se vor mai adăuga 250 de angajați ai MAI, polițiști și pompieri.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii