Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:52 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ÎCCJ suspendă procedura de dizolvare și lichidare a Carpatica Asig

ro

13 Sep, 2016 21:12 2056 Marime text
Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au admis, astăzi, solicitarea DNA de suspendare pe o durată de 30 de zile a procedurii de dizolvare și lichidare a Carpatica Asig SA, decizia fiind definitivă.

Inițial, un alt complet de la instanța supremă a respins pe 16 august cererea DNA, însă procurorii au făcut contestație având câștig de cauză, informează Agerpres.

"Admite contestația formulată de Ministerul Public — Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție împotriva încheierii de ședință din data de 16 august 2016, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție — Secția Penală, în dosarul nr. 2827/2/2014, privind pe intimata inculpată SC Carpatica Asig SA. Desființează încheierea atacată și rejudecând: admite cererea formulata de DNA și, în consecință: în baza art.493 alin. (1) lit. a) și alin. (4) Cod procedură penală, dispune luarea măsurii preventive a interdicției inițierii procedurilor de dizolvare și lichidare față de inculpata SC Carpatica Asig SA pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 13.09.2016 până la data de 12.10.2016, inclusiv. Definitivă", se arată în decizia de astăzi a instanței.

DNA a solicitat judecătorilor de la instanța supremă suspendarea dizolvării Carpatiga Asig SA, având în vedere că această societate de asigurări a fost condamnată, în martie 2016, la plata unei amenzi penale de 600.000 de lei pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și dare de mită în formă continuată în dosarul, aflat în faza de apel, în care sunt judecați omul de afaceri Ilie Carabulea și mai mulți membri din fosta conducere a Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

La data de 27 iulie 2016, Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis, între altele, declanșarea procedurii de faliment și lichidarea societății Carpatica Asig prin procedura obișnuită de insolvență. ASF a hotărât, totodată, emiterea solicitării pentru deschiderea procedurii falimentului Carpatica Asig, urmând să fie sesizat judecătorul sindic din cadrul tribunalului competent, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial pe data de 2 august.

"În cererea adresată Înaltei Curți de Casație și Justiție, procurorii arată că situația apărută în urma deciziei luate de ASF creează riscul lichidării și radierii în termen scurt a inculpatei persoană juridică, astfel încât să nu mai poată fi trasă la răspundere penală. Prin urmare, considerăm că măsura solicitată este necesară pentru buna desfășurare a procesului penal", mai informa DNA.

În martie 2016, Curtea de Apel București l-a condamnat pe Ilie Carabulea la șase ani și șase luni închisoare cu executare pentru săvârșirea unor fapte de corupție în dosarul ASF — Carpatica.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii