Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:07 19 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hram la Niculiţel, jud. Tulcea

ro

14 Oct, 2011 23:55 1849 Marime text
Biserica mare din Niculiţel cu hramul „Sf. Cuv. Paraschiva" şi-a sărbătorit astăzi ocrotitoarea. Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi avându-l în frunte pe Preasfinţitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, după cum ne-a mărturisit părintele arhidiacon Vasile Iulian. În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit întru diacon teologul Dăineanu Iulian, secretar al protopopiatului Niculiţel.

În cuvântul de învăţătură P.S. Sa a scos în evidenţă virtuţile Cuv. Paraschiva care a întruchipat dezideratul creştin acela de a-L urma pe Hristos şi de a lucra pentru mântuirea sufletului „lucrul cel nemuritor".

„Astăzi în această biserică istorică din Niculiţel, loc al martiriului şi al sfinţeniei ne-am simţit cu toţii ca şi cum am fi alături de racla Cuvioasei de la Iaşi. Şi sufleteşte ea a fost împreună cu noi astăzi în rugăciune spre mântuirea şi sporirea noastră în virtute şi eroism creştin" a spus P.S. Sa.

La Sfânta Liturghie au participat mulţi credincioşi în frunte cu autorităţile locale, mulţi dintre aceştia s-au şi împărtăşit cu Sfinte Taine.

În Eparhia Tulcii există 18 biserici închinate ocrotitoarei Moldovei şi a întregii Românii, Sf. Cuv. Paraschiva.

Sursa: Basilica.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii