Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

HC Dobrogea Sud l-a transferat pe bosniacul Dusko Celica. Acesta vine din campionatul german

ro

20 Jun, 2016 12:30 2003 Marime text
Echipa de handbal masculin HC Dobrogea Sud Constanţa a anunţat un nou transfer, cel al interului stânga bosniac Dusko Celika (1,90 m, 90 kg).

„După acoperirea postului inter dreapta, echipa noastră s-a asigurat şi pentru postul de inter stânga, perfectând unul dintre cele mai importante transferuri din acest sezon. Este vorba de interul stânga, Duško Čelica, bosniacul de 1,90 m şi 90 kg care, până la vârsta de 30 de ani are un palmares impresionant constituit din victorii notabile în cele mai puternice campionate handbalistice din lume: Franţa, Croaţia şi Germania.

Interul Duško Čelica a debutat la cluburile de seniori în anul 2002 la echipa bosniacă RK Kozara unde a evoluat până în 2007 când valoarea şi experienţa i-au facilitat transferul în Slovenia la echipa Cimos Koper. După un an, interul nu a părăsit Slovenia, transferându-se pentru 2 sezoane la echipa Maribor Branik, după care a revenit în ţara de origine, evoluând pentru un sezon la clubul Bosna Sarajevo. În perioada 2011-2013, Čelica a experimentat handbalul din Arabia Saudită, reîntorcându-se apoi în forţă în Europa, unde a fost remarcat şi apreciat de către cluburi din campionatul francez, semnând cu echipa Cesson – Rennes pentru un an şi împrumutat la Selestat AHB.

Datorită experienţei vaste şi a renumelui de bun handbalist, în sezonul 2014-2015 Celica Duško a fost solicitat de echipa PPD Zagreb din Croaţia, unde a marcat golul victoriei de la 15 metri împotriva echipei Naturhouse La Rioja în faza grupelor EHF Champions League. În acest sezon, Čelica a câştigat eventul cu echipa PPD Zagreb – Campionatul şi Cupa Croaţiei. Valoarea interului s-a facut remarcată şi prin participarea acestuia cu echipa naţională a Bosniei şi Herţegovina la Campionatul Mondial 2015 din Qatar, unde Čelica a performat în 7 meciuri şi a înscris 14 goluri. Din anul 2011, Čelica este component al lotului naţional, unde a avut peste 35 de convocări şi a marcat 75 de goluri.

După evoluţii remarcabile la echipe de top, Čelica a ridicat “ştacheta” transferându-se în sezonul trecut, 2015-2016, în Bundesliga, la echipa ThSV Eisenach unde a evoluat în cel mai puternic campionat de primă ligă, alături de echipe precum THW Kiel, Flensburg H., Rhein Neckar etc.
După un an în campionatul german, Čelica a acceptat provocarea de a veni la echipa noastră fiind încrezător şi motivat să ridice nivelul handbalului constănţean prin tehnici şi procedee handbalistice experimentate în Bundesliga și campionatele francez și croat.

Interul Duško Čelica a semnat cu Dobrogea Sud pentru minim doi ani și suntem nerăbdători să îl întâlnim în luna iulie când va avea loc reunirea lotului”, este prezentarea jucătorului de pe pagina de Facebook a HC Dobrogea Sud.

Sursa foto: Facebook (HC Dobrogea Sud)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii