Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:45 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hans Klemm Corupția determină „o migrație mai puternică a celor mai bune minți din România"

ro

20 Sep, 2016 17:40 685 Marime text
Corupția prin deturnarea fondurilor publice reprezintă un furt din bogăția națională a României, a declarat marți ambasadorul SUA la București, Hans Klemm.

„Corupția înseamnă o deturnare a resurselor publice, un furt al unor resurse care ar putea fi dedicate unor proiecte importante naționale. În cazul României, ar putea fi vorba despre dezvoltarea infrastructurii naționale, șosele, căi ferate, energie. Sau ar putea fi dedicate protejării resurselor naturale ale României, inclusiv pădurile, sau sectorului Sănătății, care este în mare nevoie de resurse suplimentare, și, de asemenea, învățământului. Ori de câte ori are loc un act de corupție în sectorul public, un furt din bogăția națională a României — este vorba despre acei bani care ar fi putut fi folosiți pentru acele priorități naționale. Ca o consecință — împiedică creșterea economică, dezvoltarea României, este un obstacol în calea apariției și dezvoltării acelei clase de mijloc", a spus Hans Klemm, la un eveniment organizat de europarlamentarul Monica Macovei, dedicat anticorupției în sectorul de business, citat de Agerpres.

În opinia ambasadorului SUA, corupția slăbește administrația publică și, în consecință, determină „o migrație mai puternică a celor mai bune minți din România".

Ti-a placut articolul?

Comentarii