Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:15 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul american donează 710.000 de dolari pentru renovarea a două spitale din România

ro

16 Nov, 2012 20:03 1463 Marime text

Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, a participat, ieri, la o ceremonie în care Guvernul SUA a donat 410.000 dolari pentru renovarea Spitalului din Ghimpați, județul Giurgiu.

Proiectul este finanțat de Comandamentul European al SUA (EUCOM) șiva include renovarea fațadei spitalului, ferestrele, sistemul electric și de încălzire, acoperișul și ușile. Aproximativ 25.000 de cetățeni care trăiesc în Ghimpați și în împrejurimi vor beneficia de acest proiect,informează un comunicat al Ambasadei SUA remis EVZ.

Gitenstein se va afla azi la Iași pentru a anunța o donație de 300.000 dolari pentru renovarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii "Sf. Maria".Proiectul, finanțat tot de EUCOM, va include renovarea zidurilor, podelelor, ferestrelor și a sistemului electric de la etajul 3 al spitalului.Aceasta renovare va contribui la îmbunătățirea serviciilor de sănătate oferite pentru copiii care trăiesc în această regiune a țării.

În 2012, guvernul SUA a contribuit cu 1,32 milioane de dolari la îmbunătățirea serviciilor de sănătate, care au inclus aceste două proiecte și un sistem de telemedicină pentru Ministerul Sănătății, finanțat de Agenția Americană pentru Comerț și Dezvoltare (USTDA).

Alte proiecte ale EUCOM includ modernizarea heliportului Spitalului Clinic Județean de Urgență din Constanța, renovarea dispensarului din Cincu, renovarea dispensarului "Nicolae Bălcescu" din județul Constanța, renovarea aripii unui spital din Hârșova, finanțarea Inițiativei pentru Sănătatea Femeilor din România și un program de conștientizare privind tuberculoza.

Citeste AICI
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii