Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:29 05 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul a alocat fondurile necesare pentru efectuarea lucrărilor de amenajare şi asigurare cu utilităţi a grupurilor sanitare

ro

30 May, 2019 21:19 546 Marime text
Executivul a alocat fondurile necesare pentru efectuarea lucrărilor de amenajare şi asigurare cu utilităţi a grupurilor sanitare din unităţile de învăţământ preuniversitar, informează Ministerul Educației Naționale. 

Guvernul României a adoptat în şedinţa de astăzi, 30 mai, o hotărâre prin care este repartizată suma de 64.900 mii lei pentru finanţarea lucrărilor de amenajare şi asigurare cu utilităţi a grupurilor sanitare din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat. 

Această sumă a fost alocată în bugetul Ministerului Educaţei Naţionale la Capitolul Cheltuieli de capital, Titlul 51 Transferuri între unităţi ale administraţiei publice, încă din luna februarie a anului 2019.

Adoptarea acestui act normativ va determina creşterea calităţii actului educaţional şi desfăşurarea activităţilor şcolare într-un cadru sigur şi modern în învăţământul preuniversitar.

Prin această măsură se urmăreşte asigurarea de condiţii optime, precum şi acces egal şi sporit la o educaţie de calitate pentru peste 61.500 de elevi.

„Reamintim că în anul 2017, în reţeaua de învăţământ preuniversitar de stat funcţionau 2.219 unităţi de învăţământ cu grupuri sanitare situate în curte, fără apă curentă şi fără canalizare. În urma măsurilor întreprinse de Executiv şi autorităţile locale, la începutul anului 2019, în reţeaua de învăţământ preuniversitar de stat mai funcţionau 1.180 de şcoli cu grupuri sanitare neconforme, dotate necorespunzător sau amplasate în exteriorul construcţiilor de învăţământ.

Precizăm că sumele alocate de Executiv vin în completarea sumelor repartizate din bugetul local, astfel fiind sprijinite autorităţile locale în responsabilitatea cărora se află infrastructura şcolară” - a transmis Ministerul Educației.

Ti-a placut articolul?

Comentarii