Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:17 18 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, invitat la ședința comisiilor economice din Senat

ro

07 Feb, 2019 14:58 516 Marime text
Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu a fost invitat la şedinţa comună a Comisiei economice, industrii şi servicii şi Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senat. 
 

”În urma Hotărârii Biroului Permanent al Senatului din data de 5 februarie 2019 şi ţinând cont de solicitarea Guvernatorului Băncii Naţionale a României de a reprograma şedinţa comună a Comisiei economice, industrii şi servicii şi Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital, birourile celor două comisii au decis ca domnul Guvernator să fie invitat în cadrul Comisiilor reunite, în funcţie de disponibilitatea domniei sale, în data de 11 februarie 2019, începând cu  orele 14:00, sau în data de 12 februarie 2019, începând cu orele 11:00, la Senat, sala 4044, etaj 4” - au transmis reprezentanții Senatului României.


În cadrul şedinţei comune, vor fi dezbătute următoarele teme:
Raportul asupra stabilităţii financiare nr.2 din anul 2018, în cuprinsul căruia este inclusă „Tema specială. Eficienţa operaţională a sectorului bancar şi nivelul intermedierii”, prin care se evidenţiază o critică adusă strategiilor pe termen mediu ale principalelor 8 bănci din România.
Elemente referitoare la procedura de Fixing, ca urmare a impactului pe care indicele Robor îl are în calcularea ratelor dobânzilor la creditele în lei ale populaţiei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii