Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:33 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Google omagiază Ziua Rusiei. Russia National Day 2016. Doodle nou. Despre Consulatul General de la Constanța

ro

12 Jun, 2016 07:32 1682 Marime text
Astăzi este ziua națională a Rusiei, mai bine cunoscută sub denumirea de Ziua Rusiei. Potrivit Doodle-ului creat în cinstea evenimentului, Google a creat o nouă pagină de start, în care spune că în această zi, rușii vor avea o zi liberă pentru a petrece cu prietenii și familia.

Vor fi artificii și concerte în mai multe orașe ale Rusiei.
Doodle-ul de azi reprezintă Kremlin, unde locuiește și lucrează președintele Vladimir Putin și Catedrala Sfântul Vasile.
Pe 12 iunie, în 1990, în cadrul Primului Congres al deputaţilor Federaţiei Ruse, a fost adoptată Declaraţia cu privire la suveranitatea de stat a Republicii Sovietice Federative Socialiste Ruse, document în care se stipula că Federaţia Rusă nu iese din cadrul URSS. Un asemenea pas dificil a constituit răspunsul şirului de suveranităţi proclamate de multe republici unionale. Însă după un timp, tocmai această dată a constituit punctul de început al instituirii noii statalităţi ruse, bazată pe principiile federalismului constituţional. Primul preşedinte al Rusiei, Boris Elţân, a propus ca 12 iunie să fie declarată sărbătoare de stat şi să se numească Ziua Rusiei. Decretul în această privinţă a fost semnat în 1994. Conform tradiţiei, sărbătoarea este un eveniment de anvergură, prilejuind manifestări precum concerte şi spectacole cu focuri de artificii, competiţii sportive la care participă oameni de rând şi stele ale sportului mondial.

Consulatul general al Federației Ruse la Constanța
Consulatul General al Rusiei la Constanța a fost înființat prin schimbul de scrisori diplomatice între Ambasada URSS în România și Ministerul afacerilor Externe al României din 22 și 28 mai 1946.
Consulatul General a fost deschis în aprilie anului 1947.
Sediul se află, pe strada Mihai Viteazu, aproape de intersecția cu bulevardul Ferdinand și are în competență județele Constanța, Tulcea. Brăila și Galați.

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii