Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:35 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ginerele lui Băsescu şi fiul lui Lucinschi, aşteptaţi la Curtea de Apel

ro

25 Aug, 2015 10:24 2073 Marime text
La Curtea de Apel Bucureşti va avea loc astăzi un nou termen în dosarul în care sunt judecaţi Radu Pricop, ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu, şi Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova. Ei au fost trimişi în judecată pentru şantajarea omului de afaceri Alexandru Horpoş, de la care Lucinschi ar fi cerut patru milioane de euro, plătibili în tranşe, pentru a-şi retrage o plângere la DIICOT.
În acest caz, ginerele lui Băsescu este acuzat de complicitate la şantaj şi instigare la fals în declaraţii şi este urmărit penal sub control judiciar. Radu Pricop e urmărit penal pentru complicitate la şantaj, în dosarul în care Lucinschi este acuzat că l-ar fi constrâns pe om de afaceri să îi dea cei patru milioane de euro.
El este acuzat că, în calitate de avocat, ar fi redactat soluţii nelegale astfel încât cei 4 milioane de euro să pară de fapt o datorie. În acelaşi dosar, este cercetat tot sub control judiciar şi Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova, iar ofiţerul DIICOT Constantin Comăneanu a fost arestat preventiv.
Pricop şi Lucinschi sunt aşteptaţi astăzi în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel.  


sursa foto: nineoclock.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii