Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:31 05 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gigi Becali, urmărit penal pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului

ro

09 Mar, 2016 15:02 1440 Marime text
 
După ce Gigi Becali a ajuns în această dimineaţă la DNA, în care se auzea că ar fi audiat pentru mărturie mincinoasă în dosarul în care l-a denunţat pe afaceristul Puiu Popoviciu şi, ulterior, în instanţă, şi-a retras denunţul, acum procurorii au transmis oficial despre ce a fost vorba în aceste audieri.
 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul George Becali, om de afaceri, sub aspectul  infracțiunilor de mărturie mincinoasă  și  favorizarea făptuitorului, ambele în formă continuată.
 
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
 
Omul de afaceri Becali George  a fost audiat în calitate de martor, în zilele de 27 octombrie 2014 și 15 februarie 2016,  în dosarul 9577/2/2012 al Curții de Apel București – Secția I Penală. În aceste împrejurări, Becali George a prezentat declarații care contravin probelor administrate în cauză, contravin propriilor declarații date în cursul urmăririi penale și aspectelor pe care acesta le cunoștea. Becali George, suspect în prezenta cauză, a avut o atitudine omisivă de ascundere, de trecere sub tăcere a faptelor cu caracter esențial, cu eficiență probatorie, concludente și pertinente în cercetarea și soluționarea cauzei,  cu scopul vădit de a îngreuna aflarea adevărului, tragerea la răspundere penală, de  a induce în eroare instanța de judecată, împrejurări de natură a ușura situația juridică a inculpaților cercetați în dosarul aflat pe rolul instanței anterior amintite.

Dosarul penal aflat în prezent în stadiu de judecare la instanță a fost mediatizat prin comunicatul nr. 949/VIII/3 din data de 21 decembrie 2012, la finalizarea anchetei, când au fost trimiși în judecată 11 inculpați, pentru infracțiuni care ar fi creat un prejudiciu important în dauna bugetului de stat și în dauna Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București USAMV.
 
În prezenta cauză, suspectului Becali George i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.
 
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Sursa foto: sport.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii