Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:53 25 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ghidul solicitantului de fonduri europene a trecut de minister

ro

05 Nov, 2015 15:19 763 Marime text
Versiunea finală a Ghidului general al Solicitantului pentru Programul Operaţional Regional 2014-2020 a fost aprobată ieri, prin ordin al ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Pentru aprobarea documentului a fost parcursă procedura de consultare publică, în urma căreia au fost primite numeroase observaţii şi comentarii care au fost luate în considerare pentru finalizarea acestui document.
Ghidul solicitantului cuprinde informații generale, prezentate sintetic, despre POR 2014-2020, sistemul de management al programului, ajutorul de stat și instrumentele financiare aplicabile, despre apelurile de proiecte, inclusiv despre modalitatea de completare și depunere a cererilor de finanțare, despre criteriile comune de eligibilitate, precum și o descriere susccintă a etapelor de verificare, evaluare, selecție, contractare a proiectelor. De asemenea, este inclus un model al cererii de finanțare precum și un model orientativ al contractului de finanțare.
Paşii următori includ publicarea spre consultare publică a ghidurilor specifice pentru fiecare apel de proiecte, în baza cărora vor fi elaborate cererile de finanțare pentru POR 2014-2020, colectarea şi integrarea contribuţiilor şi aprobarea versiunii finale a ghidurilor.
Programul Operațional Regional (POR), gestionat de MDRAP în calitate de Autoritate de Management, este unul dintre cele şapte programe operaționale din generația 2014-2020 implementate în România, cofinanțate din fondurile europene structurale și de investiții.
Programul va continua să finanțeze investiții din perioada 2007-2013: infrastructură socială, de sănătate şi educaţională, IMM-uri, drumuri județene și turism, dar va finanța și noi categorii de proiecte față de programul precedent: reabilitarea termică a clădirilor publice, lucrări de cadastru și centre de transfer tehnologic.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii