Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:23 20 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gheorghe Nichita, un "spion" ... veritabil

ro

04 May, 2015 22:17 761 Marime text
 
Jurnalistul ieșean Aurel Dobașu a făcut luni, în cadrul emisiunii ”Ultimul cuvânt” de pe B1 TV, o serie de dezvăluiri legate de persoanele care au fost filate în ultimii ani din ordinul primarului Iașiului, Gheorghe Nichita. Jurnalistul susține că printre persoanele cu notorietate care au intrat în vizorul edilului se află Irina Schrotter și Cătălin Ivan. 
 
”Despre filajele din Iași se știe din 2007. Prima victimă nortorie, Irina Schrotter. Polițiștii locali o urmăreau pe ea și chiar pe mama ei, îi supravegheau casa. Alte victime notorii, Cătălin Ivan. Pe vremea când era favoritul lui Victor Ponta, Cătălin Ivan era filat de Gheorghe Nichita și la Iași și la București. Fostul șef de campanie al lui Nichita în 2004 și 2008, omul care l-a făcut primar, a fost ulterior monitrizat de Gheorghe Nichita fiind bănuit că a pactizat cu dușmanul. Un alt membru influent al PSD, Marius Ostaficiuc, și el a fost filat luni bune de poliția locală. Au fost oameni de afaceri din Iași care tot timpul au simțit că au avut unmră în spate, ziariști”, a declarat Aurel Dobașu. 
 
”Faptul că poliția locală este folosită de Gheorghe Nichita în inters proproiu este de notoritetate în Iași. Irina Schrotter a intențioant să cadideze la primărie în 2007. A intrat în campanie destul de viguros, la începuit nu a băgat-o nimeni în seamă, dar a început să spună multe despre fărădelegile lui Gheorghe Nichita. Au fost prieteni buni, știa ce face Gheorghe Nichita. În acel moment a început filajul. Cătălin Ivan era parlamentar de Iași și Gheorghe Nichita s-a temut că vine să îi ia șefia filialei”, a mai spus jurnalistul.

Sursa: B1 TV

Ti-a placut articolul?

Comentarii