Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:16 28 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

George Friedman vine la „Black Sea and Balkans Security Forum” de la Constanţa

ro

09 Jun, 2019 10:55 657 Marime text
Pe 12 iunie la Constanța începe cea de a treia ediție a „Black Sea and Balkans Security Forum”, conferință internațională organizată de asociația New Strategy Center, în parteneriat cu Universitatea Ovidius din Constanța și Zona Metropolitană Constanța.
Forumul regional de securitate aduce în România invitați cu o vastă experiență profesională, pentru a dezbate provocările clasice și emergente de securitate din zona Mării Negre și regiunea Balcanilor. Printre aceștia se numără George Friedman, fondator al companiei de previziune și analiză geopolitică Geopolitical Futures și al agenției Stratfor, Lt. Gen. (Ret) Frederick Benjamin Hodges, fostul comandant al Armatei Statelor Unite Europa, Gabriel Leș, ministrul apărării naționale, Gennadiy Leonidovich Trukhanov, primarul orașului Odesa, Gen. Enzo Vecciarelli, șeful Statului Major al Apărării din Italia, Patrick Turner, secretar general adjunct pentru politica de apărare și planificare a NATO, Maja Bakran Marcich, director adjunct pentru mobilitate și transport al Comisiei Europene sau Gen. Claudio Graziano, președintele Comitetului Militar al UE, fost șef al Statul Major General de Apărare al Italiei.
Temele incluse pe agenda evenimentului se referă la amenințările de tip militar și hibrid, la aspecte privind războiul informațional și riscurile în domeniul cibernetic, la modul în care schimbările climatice afectează regiunea, la importanța factorului religios din perspectiva reconcilierii dar și a radicalizării. Totodată, dezbaterile vor avea în vedere  influența militarizării regiunii Mării Negre asupra securității Europei de Est, aspecte privind securitatea energetică, formate de cooperare regională precum Bucharest 9 sau Inițiativa celor 3 Mări, cooperarea industrială în domeniul apărării și provocările războiului de nouă generație. Înalți oficiali români și străini, oficiali NATO și UE, reprezentanți ai instituțiilor cu responsabilități în domeniul relațiilor externe și securității naționale, alături de invitații din zona academică din străinătate vor dezbate în sesiuni deschise, dar și în paneluri supuse regulilor Chatham House, temele de interes pentru securitatea României și zonelor învecinate.
Forumul de securitate va avea loc la complexul Del Mar din Mamaia. Informațiile despre conferință vor fi actualizate de organizatori pe site-ul evenimentului: www.2bsecurityforum.ro
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii