Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:00 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivitate de premiere la concursul „Eroul din familia mea”

ro

11 Jun, 2013 17:53 1119 Marime text
Asociația Națională Cultul Eroilor “Regina Maria”, Subfiliala Mangalia, reprezentată de președinte prof. Emil Corneliu Ninu, Asociația Națională a Veteranilor de Război din România – Filiala Mangalia, Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, Primăria Municipiului Mangalia și Complexul Cultural “Callatis” organizează miercuri, 12 iunie 2013, ora 18.00, în foaierul Casei de cultură, festivitatea de premiere a participanților la concursul “Eroul din familia mea”.

Concursul a fost organizat cu scopul cunoașterii, prețuirii și mediatizării faptelor eroice legate de marile momente istorice ale Dobrogei: Războiul de Independență, Războaile Balcanice, Primul Război Mondial, Al Doilea Război Mondial și Revoluția din Decembrie 1989.
La concurs au participat elevi și cadre didactice din școlile municipiului Mangalia, iar juriul a fost alcătuit din: col. (rez.) Alecu Crudu, cdor. (rtg.) Alexandru Macavei, scriitoarea Emilia Dabu, director dr. Tatiana Odobescu și veteranul de război Gh. Al. Rădeanu.

Condițiile de participare au fost: prezentarea unei lucrări de 2-5 pagini, a unei compuneri artistice (amintire, evocare, portret, povestire, versuri etc), publicistică (interviu, medalion, reportaj etc) sau științifică (schiță biografică, eseu etc).

De asemenea, concurenții au mai putut participa cu: ilustrații diverse, ca anexe, având la bază copii de pe documente ale epocii, portrete, fotografii de grup, din timpul celor două războaie mondiale sau de la diverse ceremonii militare, inclusiv de decorare a unor militari, acte militare, extrase din presă etc.
La festivitate se vor acorda premii constând în sume de bani (pentru primele trei lucrări la fiecare din secțiunile cadre didactice și elevi) și diplome. Totodată, participanții la concurs vor putea merge sâmbătă, 15 iunie 2013, în excursia organizată de Primăria Municipiului Mangalia, la Monumentul de la Mărășești și la Monumentul Cercetașului din Tecuci. Festivitatea de premiere va fi precedată de o scurtă sesiune de comunicări științifice  și va cuprinde și un program artistic susținut de elevi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii