Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:03 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur la final. În ultima seară este organizat spectacolul „România Centenar"

ro

02 Sep, 2018 16:56 2009 Marime text
Ediţia aniversară a Festivalului Cerbul de Aur se încheie în această seară, cu spectacolul "România Centenar"
 
Smaranda Vornicu, Directorul Festivalului, a povestit, la conferinţa de presă, despre conceptul inedit al show-ului din ultima seară a Cerbului de Aur, care va aduce folclorul în modernitate: "Încheiem Festivalul Internaţional Cerbul de Aur într-o notă emoţionantă, cu spectacolul România Centenar. Aniversăm Centenarul Marii Uniri şi era firesc să avem o seară dedicată acestui moment istoric", conform unui comunicat al TVR. 
 
Iuliana Tudor, gazda şi producătorul show-ului, a pregătit un spectacol absolut impresionant. Într-un veritabil spectacol al tradiţiilor, vom regăsi teme muzicale folclorice extrem de cunoscute, în variante reinterpretate de invitaţii speciali Grigore Leşe, Damian Drăghici şi Alex Calancea Band, alături de Orchestra "Lăutarii" din Chişinău condusă de maestrul Nicolae Botgros.
La 50 de ani de la prima ediţie a Festivalului, orchestra din Republica Moldova urcă pe scenă într-o variantă lărgită, cu 50 de instrumentişti.
 
În aceeaşi notă aniversară, spectacolul va fi deschis de o sută de căluşari. De asemenea, în anul celebrării Centenarului Marii Uniri, TVR aduce pe scenă artişti din toate regiunile istorice ale ţării, nume sonore ale folclorului: Cornelia şi Lupu Rednic, Niculina Stoican, Alexandru Pugna, Chiamiran Chivu, Ionuţ Fulea, Mariana Deac, Gelu Voicu, Andreea Voica, Constantin Lătăreţu şi Viorica Macovei.
 
Şi pentru că Televiziunea Română a lansat un proiect naţional menit să descopere o nouă generaţie de artişti, promotori ai culturii tradiţionale române - show-ul "Vedeta Populară" -, pe scena Festivalului se vor afla şi câţiva dintre laureaţii concursului, dar şi tineri care au debutat la TVR.
 
Finalul serii este dedicat unui proiect muzical: "Toţi K1 Pentru România", oferit de Primăria Generală a Capitalei prin Teatrul Excelsior. Show-ul are o distribuţie de gală, din care fac parte Nicolae Furdui Iancu, Paula Seling, Grupul instrumental "Crai Nou" din Alba Iulia, Trupa K1, actorii Vlad Rădescu, Mihaela Rădescu, Sorin Francu.
 
Actorii şi interpreţii vor aduce pe scena Festivalului personalităţile proeminente şi cele mai semnificative evenimente istorice care au marcat evoluţia actului de unire a românilor, într-o suită de momente artistice.
 
Accesul publicului la evenimentul din Piaţa Sfatului se face începând cu ora 18.45, în fiecare seară de spectacol, porţile urmând a se închide la ora 20.20, întrucât este un eveniment televizat.
 
Pentru accesul în Piaţa Sfatului sunt amenajate 14 porţi şi 4 puncte de acces A, B, C şi D - trei în Strada Mureşenilor şi unul în Strada Apollonia Hirscher. Astfel, pentru spectatorii care au bilete pe rândurile de la 1 la 25, recomandarea organizatorilor este de a folosi intrarea din Strada Mureşenilor cea mai apropiată de scenă, iar cei care au bilete cu locuri plasate începând de la rândul 26 au la dispoziţie celelalte trei intrări. Accesul la locurile din tribună se face pe scările care se află în spatele tribunei.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii