Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:02 22 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

7 martie 1968 - TVR a scos revista oficială a primei ediții a festivalului „Cerbul de Aur”

ro

07 Mar, 2021 09:54 536 Marime text
  • Prima ediție a festivalului „Cerbul de Aur” s-a desfășurat în perioada 5-10 martie 1968.
  • Pe data de 7 martie 1968, TVR a scos revista oficială a primei ediții a festivalului, în cinci limbi.

Prima ediție a festivalului s-a desfășurat între 5 și 10 martie 1968, în incinta Teatrului Dramatic. Directori: Tudor Vornicu și Ilie Mănescu. Orchestra a fost condusă de maestrul Sile Dinicu. Televiziunea Română s-a ocupat de organizare, ea fiind cea care a făcut selecția concurenților și a vedetelor. În prima zi a fost susținut un recital de către celebrul cântăreț Constantin Drăghici. Concursul propriu-zis a avut loc între 6 și 9 martie.

Pe data de 7 martie, TVR a scos revista oficială a primei ediții a festivalului, în cinci limbi, potrivit wikipedia.org. Aceasta conținea interviuri cu vedetele participante, precum și biografia concurenților. Aprecierile internaționale au fost extraordinare, privind atât desfășurarea, cât și aranjamentul scenic. La încheierea Festivalului, pe 10 martie, oficialitățile române au oferit o cină la restaurantul „Aro Palace” (pe atunci „Carpați”) concurenților, vedetelor, juriului și jurnaliștilor.

Festivalul a lansat de-a lungul timpului vedete care s-au bucurat de mare succes în țară și în străinătate. „Cerbul de Aur” este un spectacol-concurs de interpretare ce urmărește promovarea talentelor din România și de peste hotare. Printre artiștii străini ce s-au aflat pe scena festivalului se numără: Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Sheryl Crow, Tom Jones, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas au fost prezenți și caricaturiști Ștefan Popa-Popas etc.

Până în prezent au avut loc 19 ediții, festivalul fiind întrerupt și reluat de mai multe ori de-a lungul anilor.

Sursă foto: cerbuldeaur.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii