Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:11 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul Filmului Francez vine și la Constanța

ro

26 Oct, 2015 07:50 1365 Marime text
 
Potrivit unui comunicat de presă, anul acesta Festivalului de Film Francez se află la a XIX-a ediție și se va desfășura în perioada 26 octombrie - 8 noiembrie în opt orașe din țară.
 
Festivalul va fi deschis în București și Brașov pe 30 octombrie, în Timișoara, Iași și Cluj-Napoca — pe 29 octombrie, în Sibiu — pe 28 octombrie și în Constanța — pe 26 octombrie, iar în Buzău pe 6 și 7 noiembrie.
 
Festivalul Filmului Francez cuprinde secțiunile clasice care au prezentate și în edițiile anterioare — „Panorama” și competiția „Tineri Regizori”—precum și evenimentele speciale „Nopțile Albe ale Thrilerului Francez” și „Ziua de Aur”.
 
Astfel, selecția celor șase filme ale secțiunii „Semaine de Cahiers” își propune o introspecție în „Filmul Noir” sau „Thriler”, dar și o parcurgere a istoriei cinematografiei franceze.
 
Proiecțiile ce au fost selectate sunt: „Alphaville” de Jean-Luc Godard (anii '60), „L'Etrangleur” de Paul Vecchiali (anii '70), „Vivement dimanche!” de François Truffaut (anii '80), „J'ai pas sommeil” de Claire Denis, „La Ceremonie” de Claude Chabrol (anii ?90) și „La chambre bleue”, de Mathieu Amalric (2014).
 
Spectatorii vor avea posibilitatea de a vota câștigătorul la categoria „Premiul publicului”.
 
Ulterior, filmul ales de public va fi distribuit în cinematografele din România.
 
De asemenea, în cadrul secțiunii „Panorama”, publicul va descoperi sau redescoperi filmele emblematice ale cinematografiei franceze contemporane.
 
Ediția din acest an aduce un omagiu regizoarei de origine belgiană Chantal Anne Akerman, cunoscută publicului pentru filmele feminine și feministe.
 
Un lucru important precizat în comunicat este acela că toate filmele sunt în versiunea lor originală și au subtitrare în limba română.
 
 
Sursa foto: Facebook - Institutul Francez
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii