Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:50 21 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Familia Ene îşi extinde afacerile De la monopolul în două cimitire din Constanţa, spre construcţii şi catering

ro

16 Sep, 2014 14:09 3192 Marime text
Oficiul Registrului Comerţului (ORC) de pe lângă Trbunalul Constanţa a dispus autorizarea constituirii, înmatriculării şi înregistrării societăţii comerciale Eldo Eurotehnic SRL cu sediul în Constanţa, strada Comarnic, nr.72. Firma are ca obiect principal de activitate lucrări de construcţii ale clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, conform unei rezoluţii a ORC publicată, ieri, în Monitorul Oficial.
 
Asociaţi sunt nimeni alţii decât Cristian Emil Ene şi Alexandra Elena, fiecare deţinând câte 50% din părţile sociale ale Eldo Eurotehnic SRL. Familia Ene deţine şi societatea Eldo Service SRL, care administrează cimitirele din cartierele Viile Noi şi Anadalchioi.

Controlează total două cimitire din oraş

În urmă cu exact şase ani, în septembrie 2008, când municipalitatea a decis ca tot ceea ce ţine de înmormântări (transport, înhumare, lucrări funerare, ceremonii de înmormântare) să devină monopolul societăţilor care administrează cimitirele din Constanţa, cotidianul ZIUA de Constanţa publica un articol în care se arăta, printre altele: “De cimitirele din Viile Noi şi Anadalchioi se ocupă SC Eldo-Service SRL, în conformitate cu înţelegerile contractuale nr. 23592 şi 23594 din 16.02.2004. Societatea, cu sediul pe Aleea Corbului nr. 1, bl. R, are în acţionariat întreaga familie Ene: Aurica, Eugen, Cristian Emil şi Alexandra Elena. Obiectul principal de activitate este legat de construcţiile de clădiri şi lucrări de geniu civil. Eldo-Service SRL are nu mai puţin de cinci puncte de lucru: Cimitirul Anadalchioi, cel din Viile Noi, un magazin mixt pe Şoseaua din Vii, nr. 102, un atelier de construcţii funerare pe strada Comarnic (adică unde a apărut nu demult “surata” Eldo Eurotehnic) şi un punct de lucru nespecificat pe strada Democraţiei 117C”.

Între îngropat morţii şi ... arta culinară

Dar extinderea afacerilor familiei Ene nu se opreşte aici. ORC a autorizat, la aceeaşi dată ca şi în cazul Eldo Eurotehnic, înfiinţarea societăţii Extravacanţa Food Divison SRL, cu sediul la aceeaşi adresă, Comarnic 72 şi activitate principală activităţi de alimentaţie (catering) pentru evenimente. Cum cateringul nu se prea practică la pomeni şi înmormântări, iar particula “extravacanţa” din denumirea firmei nu are, nici atât, legătură cu decesele, bănuim că societatea are alt “target” decât evenimentele funerare. În fine, Extravacanţa SRL a fost fondată de Cristian Emil Ene, care deţine cinci procente din capitalul social şi Mircea Ene, cu 95%.

Ti-a placut articolul?

Comentarii