Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:10 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Falsificau bani şi cărţi de identitate. Erau "ajutaţi" şi de un poliţist. Cum i-au prins oamenii legii

ro

28 Jul, 2016 14:07 2237 Marime text
La data de 28.07.2016, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş au efectuat un număr de 8 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Timiş, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în activităţi de falsificare de monede şi punerea în circulaţie de valori falsificate, precum şi cu privire la săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

 În cauză există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2015, în judeţul Timiş s-a constituit un grup infracţional organizat, specializat în activităţi de falsificare de monede şi punerea în circulaţie a acestora, din cadrul grupului făcând parte cetăţenii români S.L.C şi  I.D., agent de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş – Secţia 2 Poliţie, precum şi mai mulţi cetăţeni sârbi.

 De asemenea, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2015 – 2016, la solicitarea agentului de poliţie I.D., numitul B.S.P. a falsificat mai multe documente de identitate care au fost predate investigatorului sub acoperire din cadrul D.G.A. autorizat, respectiv 2 cărţi de identitate, 2 paşapoarte şi un permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări faţă de un număr de 5 suspecţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat,  falsificarea de monede, punerea în circulaţie de valori falsificate,  fals material în înscrisuri oficiale şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 367 alin. 1 Cod penal, art. 310 alin.1 C.p., art. 313 alin.1 C.p. şi art. 320 alin. 1 C.p.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara vor fi aduse în vederea audierii un număr de 15 persoane, mandatele de aducere fiind puse în aplicare de către ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş.

În cauză s-a colaborat cu autorităţile judiciare din Republica Serbia în vederea documentării activităţilor infracţionale.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii