Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:37 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Pompierilor din România Exerciţiu demonstrativ de intervenţie a echipajelor

ro

11 Sep, 2015 09:19 628 Marime text
 
Anul acesta, la 13 Septembrie, de Ziua Pompierilor din România, se împlinesc 167 ani de la luptele din Dealul Spirii. Pentru a marca momentul, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa organizează o serie de manifestări.
 
Astfel astăzi, începând cu ora 11.00, în Piaţa Ovidiu – la Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie se va desfăşura un exerciţiu demonstrativ de intervenţie a echipajelor profesioniste pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de producerea unui seism. În cadrul acestuia se vor simula activităţi de căutare, deblocare şi salvare a persoanelor prinse sub dărâmături. Alături de echipajele de pompieri vor participa forţe ale Jandarmeriei, Poliţiei, Regiei Autonome de Apă, echipe medicale ale UPU-SMURD Constanţa, SAJ Constanţa şi voluntari ai Crucii Roşii – filiala Constanţa.
 
Activităţile destinate Zilei Pompierilor din România vor continua pe data de 13 septembrie cu un ceremonial militar şi religios, avansări în grad şi se vor încheia cu o defilare, manifestări ce se vor desfăşura tot în Piaţa Ovidiu, începând cu ora 10.00. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii