Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:46 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

EXCLUSIV Răzvan Dimoftache, arestat preventiv în dosarul cărnii stricate

ro

11 Feb, 2016 16:01 2461 Marime text
 
Magistraţii Tribunalului Constanţa au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Răzvan Dimoftache, cercetat pentru „săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, în formă autoratului, instigării, complicităţii şi participaţiei improprii, înşelăciune, falsificare de instrumente oficial, folosire de instrumente false, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals în declaraţii“.

Potrivit oamenilor legii, Răzvan Dimoftache, „în calitate de administrator al unei SC în perioada 2007-2009, s-a sustras de la plata de la bugetul de stat cu suma totală de 128.657 lei, reprezentînd TVA şi impozit pe profit“.
 
De asemenea, în cursul anului 2009, Răzvan Dimoftache „a procedat la falsificarea instrumentelor oficiale constînd în ştampile, instrumente oficiale pe care le-a utilizat pentru a crea aparenţă de legalitate a cărnii şi a produselor din carne cu care s-a aprovizionat în calitate de reprezentant al SC“.
 
Ulterior, „în cursul anului 2013, sus-numitul, în calitate de administrator, a refuzat să pună la dispoziţia organelor fiscale documentele financiar contabile ale firmei, în vederea efectuării inspecţiei fiscale“.
 
„Având în vedere refuzul predării documentelor contabile, în urmă efectuării unei percheziţii domiciliare la sediul social al firmei a fost identificate peste 400 de înscrisuri contrafăcute prin scanare de către D. RĂZVAN (n.r. - Răzvan Dimoftache), reprezentînd certifificate de sănătate publică falsificate, în scopul creării unei aparenţe de legalitate a provenienţei mărfurilor (carne şi produse din carne), cu care societatea s-a aprovizionat“, potrivit procurorilor.
 
Totodată, „au mai fost identificate o ştampila falsificată, precum şi un contract falsificat de închiriere spaţiu comercial“.

Ulterior, „organele fiscale au calculat un prejudiciu adus bugetului de stat prin neînregistrarea contravalorii mărfurilor vîndute în suma totală de 200.739, 35 lei“.
 
„Având în vedere persistenţa infracţională a inculpatului D. RĂZVAN , care a desfăşurat activitate comercială în condiţii ilicite în numele şi pe seama a 3 S.C., s-au solicitat autorizaţii de percheziţii domicilare la sediul social şi puncte de lucru ale unei S.C., această a fost declarată inactivă că urmare a neîndeplinirii obligatiiilor declarative cu privire la taxele şi impozitele datorate bugetului de stat, societatea nedepunind bilanţuri contabile anuale pentru perioada 2011-2014“.
 
Mai mult, „începând cu anul 2013 , aceiaşi S.C. avea obligaţia să se înregistreze că plătitor de TVA, existând indicii că persoană juridică s-a sustras de la plata taxei pe valoarea adăugată prin nedeclararea veniturilor realizate“.
 
Totodată, „începând cu dată de 02.02.2016, societatea solicitase la D.S.V.S.A Constanţa anularea autorizaţiilor de înregistrare sanitat veterinară pentru pentru două puncte de lucru situate în Piaţă Tomis III Constanţa, menţionându-se în mod explicit că activitatea S.C. s-a închis“.
 
Astfel, cu sprijinul S.A.S. Constanţa, poliţiştii SICE Constanţa, sub coordonarea Parchetului de pe lîngă Curtea de Apel Constanţa , împreună cu reprezentanţi ai DSVSA Constanţa şi reprezentanţi ai Direcţiei Generale Antifraudă au efectuat , în dată de 10.02.2016 un număr de 7 percheztiii domiciliare , ocazie cu care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor documente contabile ale societăţii , alte înscrisuri , unităţi de calculator , telefoane mobile , sumele de 9.900 euro şi 3950 lei .
 
De asemenea , la cele două puncte de lucru ale societăţii din Piaţă Tomis III Constanţa a fost identificată o tonă carne şi produse din carne expirată necorespunzătoare consumului , care a fost ridicată şi predată în vederea distrugerii la o unitate economică specializată.

Citeşte şi Polițiștii din Constanța confiscă aproape o tonă de carne expirată, de la două magazine din Tomis III (galerie foto+video)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii