Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

evz.ro Claudiu Palaz – „Guvernul Cioloş, susţinut de Klaus Iohannis şi condus de USL”

ro

18 Nov, 2015 11:27 2394 Marime text
Vicepreşedintele Mişcării Populare, Claudiu Palaz, este de părere că noul guvern “aşa zis tehnocrat” al lui Dacian Cioloş este de fapt politic, ministrii cabinetului fiind propuşi atât de PNL cât şi de PSD. Ţara ar fi astfel condusă de USL, “cu un guvern numit de ochii străzii”, Mişcare Populară fiind singurul partid în opoziţie, potrivit site-ului evz.ro.

Claudiu Palaz face un apel către PNL, cerându-i să-şi retragă toţi reprezentanţii din aparatul central şi local. “Ca să dovedească, într-adevăr, că nu sunt la guvernare, toţi oamenii PNL-ului care sunt pe funcţii astăzi, şi care au fost păstraţi de PSD, să fie retraşi de pe funcţii. De la nivel de secretar de stat până la nivel local, de şefi de deconcentrate. Abia atunci vom putea spune că USL nu mai trăieşte”, a declarat Claudiu Palaz pentru EVZ. Apelul este valabil şi pentru PSD. “Dar nu o vor face pentru că Liviu Dragnea a recunoscut, deja, că a negociat păstrarea funcţiilor pentru partid”.

"USL e la guvernare, MP în opoziţie"

Mişcarea Populară va rămâne în opoziţie, urmând să demaşte “înţelegerile transpartinice ale celor de la PNL şi PSD”, şi va sancţiona “toate derapajele  pe care le va face, în acest sens, noul guvern“. Miniştrii Cabinetului Cioloş sunt, potrivit lui Claudiu Palaz, afiliaţi politic şi în acest fel “interesele şi banii, din punct de vedere economic, se vor scurge către clientela de partid, şi a celor de la PNL, şi a celor de la PSD”. În concluzie, “de azi, avem un partid la guvernare, USL, şi un partid în opoziţie, Mişcarea Populară”. Poziţia PNL ar fi şi mai delicată. “PNL are pumnul pus în gură, nu va îndrăzni să critice guvernul susţinut de Klaus Iohannis”.

MP refuză negocierea funcţiilor politice cu noii veniţi în partid
 
Vicepreşedintele MP, Claudiu Palaz, susţine că partidul se întăreşte. Fiecare organizaţie este analizată, liderii din teritoriu discută, zilnic, la Bucureşti, cu Traian Băsescu, Eugen Tomac şi Cristian Diaconescu. Se constituie structuri de conducere în fiecare judeţ, se întocmesc liste de consilieri şi candidaţi pentru alegerile din 2016. “La alegeri mergem cu liste proprii, fără alianţe”, spune Claudiu Palaz. Partidul are uşile deschise pentru cei care vor să se înscrie în MP. Dacă vin de la alte formaţiuni politice ,”îi primim dar nu negociem funcţii politice şi nici locuri pentru consilieri sau parlamentari, trebuie să o ia de la zero”.

Sursa text + foto: www.evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii