Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

EUROINS România va achita Delfinariului din Constanţa o despăgubire de 120.000 de euro

ro

26 Aug, 2013 13:42 2660 Marime text
EUROINS România anunţă că a încheiat toate procedurile necesare acordării unei despăgubiri de 120.000 EUR Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, ca urmare a morţii delfinului Pei-Pei. „În acest context, s-au creat toate premisele pentru ca, în luna aprilie a anului viitor, Delfinariul să achiziţioneze un nou exemplar, care să îi ia locul lui Pei-Pei”, conform Euroins.

„Moartea lui Pei-Pei a fost o mare pierdere pentru noi dar, cu sprijinul EUROINS România, care a instrumentat dosarul de daună extrem de eficient şi cât s-a putut de rapid, ne aflăm în acest moment foarte aproape de punctul în care vom putea cumpăra un alt delfin, de care spectatorii noştri să se bucure la reprezentaţii”, a declarat Adrian Bîlbă, Director al Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa. „Cazul delfinului Pei-Pei a fost unul special în portofoliul nostru şi ne-am străduit să îl soluţionăm cât s-a putut de repede. Procedura nu a fost însă uşoară şi a fost nevoie de aducerea unor specialişti veterinari din Bulgaria pentru a efectua analiza necesară identificării cauzei morţii delfinului”, a declarat Mihnea Tobescu, CEO al EUROINS România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 27 Aug, 2013 10:45 Ii omorati pe banda rulanta si vreti sa tot cumparati...
  • Adela 26 Aug, 2013 19:18 In 2010, un grup de folosofi, conservationisti si etologi au initiat Declaratia Drepturilor Cetaceelor: 1. Fiecare cetaceu are drept la viata. 2. Niciun cetaceu nu trebuie sa fie tinut in captivitate; sa fie supus la tratament inuman; sau sa fie luat din mediul sau natural. 3. Toate cetaceele au dreptul la mobilitate si la rezidenta in mediul natural. 4. Niciun cetaceu nu este proprietatea unui stat, corporatie, grup sau individ. 5. Cetaceele au dreptul la protectia mediului lor de viata. 6. Cetaceele au dreptul de a nu fi supuse la disturbarea culturii lor. 7.Drepturile, libertatile si normele din aceasta Declaratie trebuie sa fie protejate prin legi nationale si internationale. 8. Cetaceele au dreptul la o ordine internationala in care aceste drepturi, libertati si norme sa fie pe deplin realizate. 9. Niciun stat, corporatie, grup sau individ nu trebuie sa se angajeze in vreo activitate care submineaza aceste drepturi, libertati si norme. 10. Nimic din aceasta Declaratie nu va impedica un stat de a stabili dispozitii mai stricte pentru protectia drepturilor cetaceelor. De asemenea, in 2013, India a declarat delfinii 'persoane non-umane', iar Ungaria, Costa Rica si Chile au interzis utilizarea pentru divertisment si tinerea in captivitate a cetaceelor. Puteti semna Declaratia Drepturilor Cetaceelor la cetaceanrights[dot]org