Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:25 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial de la ASF! Euroins a intrat în faliment! Sfaturi importante pentru cei care solicită restituiri și despăgubiri

ro

10 Jun, 2023 00:00 1993 Marime text
 
  
  • Polițele de asigurare emise de Euroins România mai sunt valabile 90 de zile începând de astăzi, respectiv până la data de 8.09.2023 (exceptând polițele de garanții, pentru care termenul de valabilitate este de 150 de zile și se împlinește la data de 7.11.2023).
  • După împlinirea termenelor de mai sus, polițele emise de Euroins România încetează de drept și, prin urmare, este necesară încheierea unor polițe noi.
 
Tribunalul București a decis ca Euroins România Asigurare Reasigurare SA să intre în faliment! Decizia Tribunalului București vine, de altfel, să confirme starea de insolvență constatată de Autoritatea de Supraveghere Financiară, prin Decizia nr. 262/17.03.2023.
 
În acest context, potrivit legislației în vigoare, A.S.F. anunță că polițele de asigurare emise de Euroins România mai sunt valabile 90 de zile începând de astăzi, respectiv până la data de 8.09.2023 (exceptând polițele de garanții, pentru care termenul de valabilitate este de 150 de zile și se împlinește la data de 7.11.2023).
 
După împlinirea termenelor de mai sus, polițele emise de Euroins România încetează de drept și, prin urmare, este necesară încheierea unor polițe noi.
 
Amintim că atât persoanele care au suferit daune acoperite de polițe de asigurare emise de Euroins România (atât daune provocate de terți asigurați RCA la societate, cât și daune acoperite de alte tipuri de asigurări), cât și clienții societății, care solicită returnarea parțială a primei de asigurare, se vor adresa Fondului de Garantare a Asiguraților (F.G.A.).
 
AICI puteți găsi pașii care trebuie urmați pentru a solicita despăgubirea, iar AICI pașii care trebuie urmați pentru restituirea primei.
 
Pentru a asigura echitatea în relația cu toți petenții, F.G.A. înregistrează și analizează cererile în ordinea primirii acestora.
 
Statusul cererilor de plată poate fi urmărit online pe site-ul F.G.A. AICI.
 
Consiliul A.S.F. a hotărât, prin Decizia nr. 262/17.03.2023, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, să retragă autorizația de funcționare a Euroins România, constatând totodată starea de insolvență a societății, în condițiile existenței unui deficit de capital de solvabilitate (SCR) de 2,2 miliarde de lei și a unui deficit de capital minim (MCR) de 1,75 miliarde de lei.
 
Despre Euroins Romania Asigurare-Reasigurare SA
 
Potrivit Termene.ro, platformă consultată la data de 9 iunie 2023, Euroins Romania Asigurare-Reasigurare SA are sediul social în București și se ocupă de alte activități de asigurări (exceptând asigurările de viață)
 
Asociații Euroins Romania Asigurare-Reasigurare SA sunt Euroins Insurance Group PLC, din Bulgaria, cu 98.57, o Listă Actionari Persoane Fizice, cu 1.42 % și Persoane Juridice, cu 0.01 %.
 
Euroins Romania Asigurare-Reasigurare SA – cu peste 1600 de contracte publice - este administrată de Boshov Kiril Ivanov, din Bulgaria, de Chirita Coleta-Mihaela, din București, de Fondul De Garantare a Asiguratilor și de Van Leeuwen Jeroen Karel, din Cehia.
 
Cel mai mare faliment din istoria recentă a României
 
De menționat că tot la Tribunalul București se judecă și dosarul privind cel mai mare faliment din istoria recentă a României! Este vorba despre cazul Societății de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA, liderul asigurărilor generale din România. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Este oficial!
Euroins a intrat în faliment! Polițele rămân valabile 90 de zile

 
Cazul Cazul City Insurance - cel mai mare faliment din istoria recentă a României! Procesul pentru atragerea răspunderii, amânat
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii