Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adriana Săftoiu, despre Traian Băsescu „Era extraordinar de schimbător”

ro

24 May, 2015 23:14 2838 Marime text
 
„Cronică de Cotroceni” este cel mai nou volum semnat de Adriana Săftoiu şi lansat la Salonul Internaţional de Carte Bookfest. Într-o discuție cu Luca Niculescu, la Imparțial de pe Digi24, Adriana Săftoiu a povestit câteva dintre evenimentele descrise în carte.

Fostul purtător de cuvânt a spus că a văzut la Traian Băsescu o evoluție și, din păcate, o involuție. De asemenea, ea a vorbit și ce prim-ministru și-a dorit și a obținut, dar și relația cu dintre Traian Băsescu și Elena Udrea. În final, Adriana Săftoiu a dezvăluit că Traian Băsescu s-a interesat de dosarul său medical, potrivit Digi24.ro.

Adriana Săftoiu spune despre cartea sa – Cronică de Cotroceni – că ar fi greșit să fie citită într-o notă de confesiune, ci mai degrabă ca o pe o mărturie despre cum funcționează sistemul politic românesc și oamenii politici.

Fostul purtător de cuvânt al Traian Băsescu între anii 2004 și 2007 spune că „cel puțin 80%” din evenimentele descrise în carte s-au petrecut în spațiul public, dar că le pune în context și le traduce.

„E o încercare a mea de a spune: uitați cum un om politic poate eșua. Dacă cineva crede că un om politic câștiga si pierde de unul singur, se înșeală. Omul politic pierde și câștigă împreună cu noi toți”, a spus Adriana Săftoiu, în emisiunea Imparțial de la Digi24.

Colaborarea Adrianei Săftoiu cu Traian Băsescu a început în 1997.

„Am fost alături de el și am putut să văd evoluția și, trebuie să recunosc, în final o involuție. Pentru că, Traian Băsescu, până la un punct, a urcat pe scara istoriei. De la un punct încolo a ales să coboare. Nu îmi dau seama dacă la rândul lui realizează acest lucru, nici n-am pretenția acum să fie de acord cu concluziile mele, dar am pretenția ca Traian Băsescu să înțeleagă că și noi toți avem dreptul la propriile concluzii”, a subliniat Adriana Săftoiu.

Fostul purtător de cuvânt a spus despre Traian Băsescu că „tonul ridicat nu îl caracterizează” și că au fost puține astfel de situații. Cu toate acestea, fostul șef de stat „era în permanență iritat, nemulțumit, dar de cele mai multe ori nici nu își era clar de unde avea această atitudine”.

„Avea o atitudine de moftangiu” în relațiile sociale și politice, a spus Adriana Săftoiu, amintind de colaborarea fostului președinte cu presa: „Îi respingea, îi refuza și dintr-o dată, brusc, îi accepta. Victimă-călău, dar se cam schimbau raporturile”.

„Era extraordinar de schimbător”, a subliniat ea.

„Mi s-a părut că avea o nemulțumire în relație cu echipă. Plecase Andrei Pleșu, Renate Weber făcea deja un pas înapoi, din toata echipa eram eu Stolojan cu vechime. Târziu mi-am dat seama, de unde îi venea această natură. Mult prea repede, și acest lucru nu i-a făcut bine lui Traian Băsescu, și-a dorit să fie adulat. Iar prima echipă avea respect față de Traian Băsescu, dar nu-l adula nimeni. Traian Băsescu se confrunta cu propria echipă, care nu-l adula, care nu dădea din cap tot timpul, care nu-i spunea că totul e perfect, și se confrunta cu ceilalți”, a mai povestit fostul purtător de cuvânt.



Sursa: DIgi24.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii