Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:02 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea Bajdechi a fost adoptată Elevii vor avea drept de vot în şedinţele Consiliului de administraţie din licee

ro

15 Apr, 2015 20:39 2236 Marime text
Reprezentantul elevilor, care a împlinit 18 ani, va face de acum înainte parte din consiliile de administraţie ale liceelor şi va avea drept de vot. Senatul a dat vot final pe un proiect care modifică Legea educaţiei nr. 1/2011: acesta a fost aprobat cu 98 de voturi pentru şi două împotrivă.
Amintim că propunerea legislativă a fost iniţiată de Asociaţia Elevilor din Constanţa şi depusă la Camera Deputaţilor în luna decembrie a anului trecut.
Prin acest demers, parlamentarii au urmărit reacordarea dreptului de vot al elevilor în consiliul de administraţie al liceelor şi şcolilor postliceale. Potrivit acestei propuneri legislative, reprezentantul elevilor în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ trebuie să aibă capacitate deplină de exerciţiu, adică 18 ani. În acest context, elevii îşi vor desemna în mod democratic reprezentantul în acest for de decizie. 


Articolul 96, alin.2) din legea educatiei a fost completat astfel: "in consiliile de administratie ale unitatilor scolare, din cota rezervata parintilor, un loc este repartizat, cu drept de vot, unui reprezentant al elevilor, care a implinit 18 ani".
Noua propunere legislativă a fost redactată de Alexandru Bajdechi, în prezent student în Anul I la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, fost preşedinte al Asociaţiei Elevilor din Constanţa. „Nu este pentru prima dată când introducem asemenea modificări la Legea Educaţiei, fiind o dorinţă mai veche a elevilor, încă de la adoptarea noii Legi a Educaţiei (n.r. adoptată în 2010, intrată în vigoare în 2011). Ne dorim să revenim la situaţia de dinaintea adoptării legii, anume ca în Consiliul de Administraţie să participe un reprezentant al elevilor cu drept de vot”, declara Bajdechi, în decembrie 2014.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii