Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:36 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ordin al Ministerului Educației, contestat la Constanța

ro

25 Feb, 2023 15:54 1202 Marime text
  • Cazul a fost înregistrat recent pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței, având indicativul 115/36/2023.

Ministerul Educației a fost chemat în proces, la Curtea de Apel Constanța, de către Asociația Elevilor din Constanța!

Cazul a fost înregistrat recent pe rolul Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței, având indicativul 115/36/2023.

Potrivit datelor oficiale, obiectul dosarului este reprezentat de o cerere de suspendare a executării actului administrativ reprezentat de Ordinul nr. 6376/2022 al Ministerului Educației.

În cauză, nu a fost stabilit încă primul termen de judecată.

Amintim, Ordinul 6376/2022 al Ministerului Educației , datat 7 decembrie 2022, face referire la aprobarea Normelor metodologice privind modalitatea de acordare și de decontare a sumelor forfetare pentru elevii care sunt școlarizați în altă localitate decât localitatea de domiciliu.

Astfel, se arată în Normele metodologice că „pentru facilitățile de transport acordate elevilor, prevăzute la art. 1 alin. (1), se asigură o sumă forfetară lunară de 60 de lei/lună pentru distanța de până la 3 km. Pentru distanțele ce depășesc 3 km, suma de 60 de lei/lună se suplimentează cu 6 lei/lună pentru fiecare kilometru“.

Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, ea va putea fi atacată la instanța de control, respectiv Înalta Curte de Casație și Justiție a României.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Anunț important de la Ministerul Educației! Este vizat transportul elevilor
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii