Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:29 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contestație în anulare. A fost admis recursul în dosarul prin care Asociația Elevilor cere Consiliului Județean Constanța asigurarea transportului gratuit

ro

23 Jan, 2023 00:00 1459 Marime text

 
  • Recursul Asociației, inițial respins de către Curtea de Apel Constanța, va fi rejudecat, ca urmare a admiterii contestației în anulare, o cale extraordinară de atac. Recursul va fi rejudecat pe 16.03.2023, ora 11.00
  • În acest context, elevii din Asociație îi cer președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, o întâlnire de urgență pentru ca în cel mai scurt timp elevii să aibă transport gratuit
  • AEC a fost reprezentată în proces Alexandru Bajdechi, fost președinte al Consiliului Județean al Elevilor, în prezent avocat
 
 
Curtea de Apel Constanța a dat câștig de cauză Asociației Elevilor din Constanța în procesul cu Consiliul Județean Constanța cu privire la asigurarea transportului gratuit pentru elevi.
 
Recursul Asociației, inițial respins de către Curtea de Apel Constanța, va fi rejudecat, ca urmare a admiterii contestației în anulare, o cale extraordinară de atac. Recursul va fi rejudecat pe 16.03.2023, ora 11.00.
 
În acest context, elevii din Asociație îi cer președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, o întâlnire de urgență pentru ca în cel mai scurt timp elevii să aibă transport gratuit, promisiune făcută în trecut și nespectată.
 
AEC a fost reprezentată în proces Alexandru Bajdechi, fost membru și președinte al Consiliului Județean al Elevilor, în prezent avocat.
 
Iată soluția pe scurt dată de magistrații de la Curtea de Apel Constanța: „Dec.38/CA - Admite contestaţia în anulare. Anulează în parte decizia civilă nr.855/CA/28.06.2022 pronunţată de Curtea de Apel Constanţa în dosarul nr.8374/118/2021, în ceea ce priveşte soluţia pronunţată asupra recursului. Menţine decizia în ceea ce priveşte soluţia pronunţată asupra cererii de sesizare a ÎCCJ. Fixează termen pe 16.03.2023, ora 11:00, pentru judecarea recursului, cu citare părţi. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, astăzi, 19.01.2023”.
 
Context:
 
Potrivit Legii nr. 226/2020, începând cu noiembrie 2020 elevii au dreptul la gratuitate la serviciile publice de transport.
 
În ianuarie 2021, CJ Constanța a condiționat prin hotărâre această gratuitate de avansarea sumelor de la bugetul de stat. AEC a acționat în instanță și a obținut suspendarea executorie și ulterior definitivă a acestei condiționalități.
 
Ulterior, Tribunalul Constanța a decis în sens contrar, iar AEC a formulat recurs și cerere de sesizare a Înaltei Curți de Casație și Justiție.
 
Curtea de Apel Constanța a respins atât recursul cât și cererea de sesizare a ÎCCJ.
 
AEC a formulat contestație în anulare împotriva acestei decizii definitive, care a fost admisă, astfel că recursul se va rejudeca.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
PRECIZĂRI

Asociația Elevilor din Constanța, acționată în instanță de Consiliul Județean Constanța!

 

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii