Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Udrea va sesiza CEDO pentru apariția ei în cătuşe în faţa presei

ro

22 Jan, 2016 07:49 1907 Marime text
 
Elena Udrea a publicat aseară pe pagina personală de Facebook un mesaj prin care arată faptul că nu a uitat faptul că anul trecuât a fost încătușată și pusă să defileze cu cătușe în fața presei.
 
Fostul ministru susține în mesajul postat pe pagina de socializare că va sesiza CEDO în zilele urmatoare pentru acele „abuzuri” și neacordarea prezumției de nevinovăție pentru cei suspectați de diverse infracțiuni.
 
„Parlamentul European a adoptat ieri, 20.01.2016, Directiva privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumţiei de nevinovăţie. Conform Directivei, autorităţile publice vor trebui să se abţină de la prezentarea persoanelor suspectate sau acuzate că fiind vinovate, în instanţa sau în public, “prin utilizarea de măsuri de constrângere fizică”, cum ar fi cătuşe, boxe, lanţuri, cu excepţia cazurilor în care asemenea măsuri sunt necesare din raţiuni de securitate. În cazul meu, evident că nu aveam de gând să mă bat cu gardienii că să evadez.
Voi sesiza CEDO în zilele următoare, aşa cum am anunţat dar încă nu am făcut, pentru plimbarea mea în cătuşe în faţă presei chemate să mă filmeze pentru că întreagă naţiune să vadă succesul luptei anticorupţie. Nu pentru că nu mi-aş asumă ipostază de încătuşată a Sistemului, ci pentru că drepturile unui om, chiar şi ale Elenei Udrea, trebuie respectate.”, a scris Elena Udrea pe pagina personală de Facebook.



Sursa foto: Facebook - Elena Udrea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii